Hallikauden päätteeksi kaksi tasaista vääntöä

Puijon Pesiksen ykköspesismiehistö mittasi keväistä virettään hallikauden viimeisissä harjoitusotteluissaan lauantaina Kuopio-hallissa.

Tiukahko, kaksi peliä sisältänyt turnauspäivä käynnistyi kamppailulla sarjanousija Simon Kiriä vastaan, jossa lappilaiset tarjosivat isännille aamupäiväksi kovan vastuksen. PuPe vei kamppailun nimiinsä jaksoin 1-0 (2-2, 5-3), mutta pelaamisen taso jätti vielä paljon toivomisen varaa monellakin osa-alueella. Ulkopelissä etukentällä häärinyt tutkapari Nestori MoisioTuomas Luukkonen teki pitkin ottelua tuhojaan, mutta vastapainoksi kaverille tarjottiin turhan monta ilmaista pesäväliä heittelyiden seurauksena. Tämä oli kostautua etenkin ensimmäisellä jaksolla, jossa päädyttiin lopulta tasapeliin.

Toisella jaksolla PuPe sai paremmin myös sisäpelistään kiinni, mutta totuuden nimissä myös vierailija Simo tarjosi vastineeksi paljon ilmaisia pesävälejä ja myös pari juoksua. PuPe oli kolmen sisävuoron jälkeen jo turvallisessa 5-0-johdossa, jonka jälkeen jalka lipesi ulkokentällä turhankin paljon pois kaasulta. Simon kiri tyssäsi lopulta 5-3-lukemiin ja näin lopputulemana oli hallikauden toinen voitto kuopiolaisille.

Illan päätteeksi PuPe kohtasi yhden kauden suurimmista ennakkosuosikeista, viime kauden päätteeksi Superpesiksestä takaisin Ykköspesikseen valahtaneen Haminan Palloilijat.

Kovalyöntinen Hamina oli näiden otteluiden välissä kairannut selkeän 2-0-voiton Simosta, joten päätösottelussa taisteltiin ainakin nimellisesti myös turnauksen ykköspaikasta. Ottelusta muodostui erittäin tasaväkinen, kahden väsyneen joukkueen taistelu, joka kääntyi lopulta PuPen nimiin kotiutuskisan päätteeksi jaksoin 1-0 (3-3, 1-1, 4-0 k.).

Avausjaksolle PuPe lähti hyvällä höyryllä ja se siirtyi heti avausvuorossa 2-0-johtoon. Tuomas Luukkosen lyönnillä tuli 1-0, ja tilannetta seuranneesta kotipesän harhaheitosta myös toinen juoksu taululle. Hamina kavensi omalla tasoittavallaan, mutta PuPe nousi uudestaan kahden juoksun johtoon. 3-1-johtoasema kuihtui kuitenkin viimeisessä vuorossa, jossa Hamina sai väärillä kaksi juoksua ja puntit tasattiin avausjakson osalta.

Toisella jaksolla PuPe joutui ensimmäisen jakson tapaan puolustamaan paljon takatilannetta, jonka se kesti kuitenkin hyvin. Väsymys alkoi iskeä molempien puseroon jo toisen vuoron jälkeen tilanteessa 1-1, jonka jälkeen siirryttiin suoraan kotiutuskisaratkaisuun. Kotarista muodostui kuopiolaisten juhlaa, sillä Hamina pidettiin kokonaan ilman juoksua viidellä parilla.

PuPen voiton ratkaisi puolestaan heti ensimmäisessä parissa lyönyt Valtteri Pirinen, jonka kierteinen näpäytys kotiutti Misa Märsylän. Kotiutuskisa pelattiin kuitenkin harjoitusmielessä loppuun asti, jossa PuPe saalisti lopulta peräti neljä juoksua – muut onnistujat mailan varressa olivat Ismo Huotari, Kasperi Laasonen ja hurjassa lyönnissä pitkin peliä ollut Juho Vänskä.

Hallikausi on siis turnauksen jälkeen paketissa. PuPen matka jatkuu pääsiäisviikolla harjoitusleirille Turkkiin, jonka jälkeen siirrytään toivottavasti jo Puijonlaakson nurmelle. Ulkona on näillä näkymin ohjelmassa kaksi harjoitusottelua, ennen äitienpäivänä 12.5. starttaavaa Ykköspesiskautta.