Heikki Litmanen Puijon Pesiksen juniorivalmennuspäälliköksi

Puijon Pesiksen juniorivalmennuspäälliköksi on valittu fysioterapeutti, liikunnanohjaaja Heikki Litmanen (41). Litmasella on laaja ja pitkä kokemus pesäpallon parissa valmentajana ja pelaajana. Litmanen toimii myös Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueen lajivalmentajana ja kakkospelinjohtajana sekä Puijon Pesiksen miesten suomensarjan ja B-poikien joukkueissa lajivalmentajana ja pelinjohtajana. Litmasella on JPVT- ja NPVT -tutkinnot sekä 2-tason pelinjohtajalisenssi.

Peliuran aikana Heikki Litmanen pelasi Superpesiksessä kaudet 1992 ja 1994 – 2004 ja Ykköspesiksessä kauden 1993. Puijon Pesiksessä, Kiteen Pallossa ja Siilinjärven Pesiksessä superpesisotteluita kertyi 423 kappaletta tuoden kaksi SM-kultaa, yhden SM-hopean ja yhden SM-pronssin.

Litmanen toimi Puijon Pesiksen superpesisjoukkueen valmennustiimissä kausina 2005 ja 2006, josta saavutuksena oli pronssimitali. Lisäksi Litmanen on toiminut vuodesta 2007 alkaen juniorivalmentajana Siilinjärven Pesiksessä ja 2014 jatkuen Puijon Pesiksessä valmentaessa pääasiallisesti vuosina 1998 – 2000 syntyneitä poika F-junioreista B-junioreihin asti. Junioreiden pelinjohtamisesta sekä laji- ja fysiikkavalmennuksesta saavutuksena on C-poikien SM-hopea 2014 (Puijon Pesis) ja C-poikien SM-pronssi 2015 (Tohmajärven Pomppu).

– Mielenkiinnolla lähden tähän työhön, luomaan uutta ja vahvistamaan vanhaa pohjaa seuran junioritoiminnassa. Ennen kaikkea haluan olla valmentajien tukena ja apuna, että pystytään viemään junioreita kehityspolullaan eteenpäin. Tavoitteena on kehittää sekä valmennuspuolta, että sitä kautta pelaajapolkua. Homma ei ole yhden miehen show, vaan tässä tarvitaan kaikkia valmentajia ja vielä lisääkin tekijöitä, jotta juniorityön taustat tulevat riittävän vahvoiksi, Heikki Litmanen kertoo ajatuksistaan tulevaa tehtäväänsä kohtaan.

Osa-aikainen juniorivalmennuspäällikkö toimii seuran hallinnon alaisena vastaten lasten ja nuorten pesiskoulu-, harrastus- ja joukkuetoiminnasta sekä pesiskouluohjaajien ja juniorivalmentajien valmennus- ja koulutustoiminnasta. Toimenkuvaan kuuluu pesiskoulun ja juniorivalmennuksen suunnitelmallisuuden ja toiminnan laadun kehittäminen. Juniorivalmennuspäällikkö johtaa ja organisoi pesiskoulutoimintaa sekä rakentaa yhdessä seuran muiden toimijoiden kanssa yhtenäistä valmennuslinjaa ja pelaajapolkua. Juniorivalmennuspäällikön palkkaamisen mahdollistaa opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki).

– Olemme erittäin iloisia saadessamme Hessun entistä vahvemmin osaksi puijolaista pesisperhettä. Hän on intohimoinen pesäpalloihminen, jolla on laaja ja monipuolinen kokemus, lajituntemus ja valmennustietous. Tavoitteenamme on satsata kovasti junioritoiminnan kehittämiseen sekä laajentamiseen ja uskomme Hessun olevan suureksi avuksi tässä työssä. Pesiskoululaisten määrän tuplaantuminen viime vuodesta tälle kesälle osoittaa, että olemme oikealla tiellä kansallislajimme aseman vahvistamiseksi Kuopiossa ja Savossa, Puijon Pesiksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen kommentoi.

Puijon Pesis ry on kuopiolainen pesäpalloseura, joka tarjoaa koko pesäpallopaletin pesiskouluista juniorijoukkueisiin ja huippupesikseen. Tavoitteenamme on olla Savon pesäpalloilun lippulaiva, johon on imua koko maakunnasta. Toimimme intohimoisesti erityisesti lasten ja nuorten liikunnan ja urheilun puolesta, tarjotaksemme mielekkäitä harrastusmahdollisuuksia sekä unohtumattomia pesäpalloelämyksiä ja tehdäksemme tilaa ainutlaatuiselle kansallislajillemme kuopiolaisten ja savolaisten sydämiin. Tavoitteena on mahdollistaa kaikille elämänmittainen liikunnallinen elämäntapa, osallistuminen ja osallisuus.

Scroll to Top