Johtoasemat sulivat molemmilla jaksoilla – PuPe jäi pisteittä Sotkamossa

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkue koki toisen peräkkäisen kirvelevän tappion, kun Sotkamon Jymy Jaguars oli vahvempi kotikentällään jaksoin 2–0 (5–4, 9–5).

Ottelussa kuopiolaisille oli tarjolla huomattavasti enemmänkin, mutta molempien jaksojen hyvät johtoasemat sulivat jaksojen viimeisissä vuoroissa Jymyn jyllätessä rinnalle ja ohi.

Jo ennestään loukkaantumisten kanssa paininut PuPe joutui lähtemään Jaguars-matsiin ilman edellisessä ottelussa loukkaantunutta Juuso Väisästä sekä pelipäivän alla sairastunutta Nestori Moisiota. Korvaajiksi löytyi Juhani Pirskanen sekä yhteistyöseura Joensuun Mailasta tullut Samuel Tirkkonen (4 tuotua), joka pelasikin hyvän ottelun numerolla kaksi.

Samuel Tirkkonen toi 4 juoksua.

Avausjakso edettiin tasaisissa merkeissä, mutta pitkään PuPen pienessä hallinnassa. PuPe johti jaksoa jo 1–3 ja 2–4, mutta viimeisen vuoron tasoittavallaan Jaguars nousi 3–4-tappioasemasta kahdella välilyönnillä 5–4-jaksovoittoon. Ratkaisupinnan löi Jaguarsin parhaana palkittu Aappo Savikoski, joka iski avausjaksoon yhteensä kolme juoksua.

Toisella jaksolla PuPe otti jälleen hallinnan ottelusta siirtymällä toisessa sisävuorossaan 0–3-johtoon. Lyöjinä kunnostautuivat Kasperi Laasonen (4 lyötyä), Valtteri Pirinen ja Miro Kähkönen.

Kolmannen aloittavassa Jaguars nosti itsensä peliin mukaan ottamalla kaksi peräkkäistä juoksua ykkösrajanäpyillä. Samasta paikasta tuli myös tasoitusjuoksu viimeisessä sisävuorossa, kun Aapo Komulainen näpäytti isäntien kolmannen juoksun.

Tuulettamisen aihettakin löytyi.

Ratkaisuksi koitui seuraava lyöntivuoro, kun Janne Hyvösen vapaa kumura ajolähdössä karkasi PuPen koppareilta maisemiin. Tuloksena neljä juoksua ja Jaguars johti yhtäkkiä jo 7–3. Isännät taikoivat vielä kaksi lisäjuoksua, kunnes PuPe pääsi vielä kertaalleen sisälle.

Väinö Väänäsen kolmosrajan puhkaisu nosti vielä kuopiolaisten toiveita, mutta tilanteesta lopulta vain yksi juoksu. Waltteri Hämäläisen mailasta lähti ottelun viimeinen juoksu 9–5:een, joten vieraiden kiri jäi lopulta vajaaksi. Täydet pisteet jäivät Sotkamoon.

Alkava kymmenen päivän pelitauko tulee vaivojen kanssa painivien kuopiolaisten kannalta hyvään saumaan. Seuraavan kerran joukkue on tulessa keskiviikkona 15.7., jolloin PuPe kohtaa kotonaan Simon Kirin.

Kuvat: Saimi Airaksinen