Juonikkaat savolaiset mukaan Valoo kohti -kumppaniohjelmaan

Perinteikäs keltamusta pesäpalloseura Puijon Pesis ja valokuituyhtiö Valoo ovat allekirjoittaneet kuluvaa pelikautta koskevan yhteistyösopimuksen, joka on osa nuorten liikkumista tukevaa Valoo kohti -sponsoriohjelmaa.

Puijon Pesis luonnehtii Suomen kansallispeliä seuraavasti:

”Pesäpallo on kautta historian ollut nopeuden, voiman, älyn ja nokkeluuden peli. Se on kenties peleistä juonikkain.”  Ja jatkoa seuraa: ”Kun savolaisuuteen kulttuuriperimään liitetty kierous yhdistetään juonikkaaseen kansallispeliin, syntyy oivallinen yhdistelmä.” Joten loppupäätelmänä seura toteaa: ”Kenties savolaisuuteen toisinaan liitetty laiskuuskin syntyy vain siitä, että juonikkuutta ja älynlahjojamme käyttämällä olemme tottuneet tekemään asiat nopeammin ja nerokkaammin kuin muut.”

Valoon liiketoimintapäällikkö Lasse Rytkönen arvioi, että Puijon Pesis sopii erinomaisesti valokuituyhtiön yhteistyökumppaniksi sekä arvomaailmaltaan että asenteeltaan. ”Kieroja emme ole, laiskoiksi emme tule, olkaamme siis nopeita ja nerokkaita”, sanoo Rytkönen, jonka edustama yhtiö rakentaa tällä hetkellä valokuituverkkoa suomenennätystahtia eri puolille maata, myös Savon sydämeen.

Pesäpallo on kovassa nosteessa Kuopiossa, ja pelien katsojamäärät kolkuttelevat jääkiekon ja jalkapallon perässä heti kolmantena kaupungin tilastoissa. Tämä näkyy myös juniorimäärän kasvuna. Seuran järjestämissä pesiskouluissa nuorimmat osanottajat ovat kolmevuotiaita. ”Lisenssiharrastajia ja -pelaajia seuralla on ollut viime vuosina yli 300, joista merkittävin osa junioreita”, kertoo Puijon Pesiksen toiminnanjohtaja Pasi Penttinen. ”Toimintaan ja sen pyörittämiseen osallistuu satoja henkilöitä ja seura tavoittaa tuhansia pesäpallon ystäviä Pohjois- Savossa.”

Penttinen on erityisen tyytyväinen saatuaan seuransa tukijoihin mukaan valokuituyhtiön, jonka arvot osuvat täysin yhteen seuran omien arvojen kanssa. ”Osa sopimukseen liittyvästä tuesta kohdistetaan myös edustusjoukkueelle, sillä seura on kokonaisuus, joka tarvitsee kaikkia osiaan”, Penttinen sanoo. ”Lisäksi peli kulkee Osuma Areenalla parhaimmillaan valon nopeudella, joten tältäkin osin yhteistyömme on saumatonta.”

Lisätietoja:

Valoo: liiketoimintapäällikkö Lasse Rytkönen, p. 050 3236 092, [email protected]
Puijon Pesis: toiminnanjohtaja Pasi Penttinen, p. 0440 344 388, [email protected]

Scroll to Top