Kajaani haki pisteet matkaansa sateisesta lauantai-illan kamppailusta

Puijottarien kauden neljäs ottelu pelattiin lauantaina sateisessa säässä, kun kotijoukkue sai Puijon pesäpallostadionille vastaansa naisten Ykköspesiksen Pohjoislohkon kärkeen povatun Kajaanin Pallokerhon.

Puijottarien kokoonpanossa nähtiin muutamia muutoksia Tyrnävä-otteluun nähden, kun Nora Pulkkinen sekä Sini Suihko olivat Joensuun Mailan Superpesis-joukkueen matkassa. Tämän myötä Puijottarien kokoonpanossa nähtiin muun muassa yksi Ykköspesis-debytantti, kun Siiri Surakka puki ylleen ensimmäistä kertaa Puijottarien pelipaidan sarjaottelussa.

Nuorella ja nälkäisellä joukkueella otteluun startannut Puijottaret lähti haastamaan Kajaanin kovaa rykmenttiä röyhkeästi heti ensimmäisessä sisävuorossa. Puijottarien kärki meni ahnaasti kentälle ja keltamustien ensimmäisen juoksun löi Siiri Pulkkinen, joka pamautti pallon kakkospussiin ja Oona Majoinen toi kotipesään ensimmäisen juoksun. Tästä seuraavana lyömään tullut Salla Eteläpää jatkoi sijoittamalla pallon kopparin eteen kakkospuolelle. Kolmannen juoksun taululle löi tapin ylityksellä Sara Kujanen, jonka lyönnistä Siiri Surakka pääsi tuulettamaan uransa ensimmäistä Ykköspesiksessä tuotua juoksua.

Puijottarien vahva startti sisäpelissä kantoi myös ulkopeliin. Puijottaret piti nollaa taululla kahden vuoroparin ajan, sillä kotijoukkueen räpylävarmuus sekä rankka vesisade hyydyttivät Kajaanin sisäpelin. Puijottarien kolmannessa sisävuorossa Puijottarien johto kasvoi jo viiteen juoksuun, kun ensin Siiri Pulkkinen löi merkkaamattoman lyönnin keskelle väliin ja Siiri Surakka kotiutui. Tämän jälkeen Salla Eteläpään lyönti kakkospussiin riitti Iiris Huotarin kotiuttamiseen.

Vierasjoukkue Kajaani sai kuitenkin kolmannen tasoittavalla oman hurmoksensa päälle. Lauantaina erinomaisessa lyöntivireessä ollut Mari Kemppainen avasi hanat vierailijoiden osalta. Ensin Kemppainen kotiutti komealla kolmossaumalyönnillä Tuuli Toiviaisen, jonka jälkeen Kemppainen sijoitti pallon väliin kolmospuolelle ja Salla Tegelberg toi vieraiden toisen kavennusjuoksun. Kajaanin kolmannesta juoksusta vastasi joukkueen lukkari Reeta Korhonen, joka löi pallon polttolinjan keskelle väliin. Tiia Jokela löi Kajaanin neljännen juoksun ja Mari Kemppainen sivalsi vuoroparin kolmannella juoksullaan vierailijat tasoihin.

Ensimmäisen jakson viimeiseen vuoropariin lähdettiin kutkuttavassa 5-5 tasatilanteessa. Puijottaret pääsi kuitenkin takaisin kuskin paikalle, kun Aurora Mäkinen toi Kajaanin ulkokentän harhaheitosta kotijoukkueen johtoon. Enempää juoksuja Puijottaret ei kuitenkaan kyennyt lyömään ja jakson ratkaisu nähtiin Kajaanin sisävuorolla. Kajaani tasoitti Mette Leskisen lyönnistä tilanteeksi 6-6 ja Kajaani pääsi yrittämään jakson voittoa sisällä, mutta kotijoukkueen räpylä piti ja komean taistelun jälkeen ensimmäinen jakso päättyi tasalukemiin.

Toinen jakso oli etenkin sisäpelin puolesta Puijottarien osalta tahmeaa. Sisäpeli ei ottanut kulkeakseen ja kotijoukkue jätettiin juoksujen osalta tylysti nollille. Sisäpelissä on paljon kehitettävää ensi lauantain Pattijoki-ottelua varten, jolloin Puijottaret matkaa Raaheen Pohjoislohkon kärkijoukkueen vieraaksi. Kehityskohteet ovat kuitenkin tiedossa ja niitä pyritään kehittämään seuraavan viikon aikana.

Mitään ei voi kuitenkaan ottaa pois vierasjoukkueelta, jonka vakuuttava sisäpelaaminen ja toiselle jaksolle sään tapaan piristynyt ulkopeli tuottivat tulosta. Puijottaret ei päästänyt Kajaania toisella jaksolla kuitenkaan helpolla. Kolmen vuoroparin jälkeen tilanne oli vierailijoille niukasti 0-2, kun vierailijoiden lyönneistä vastasivat Salla Ronkainen sekä Vilma Nevalainen. Lopullisen ratkaisun ottelulle KPK teki neljännessä sisävuorossaan, kun ensin vierailijoiden ykköspalkittu Mari Kemppainen löi Kajaanin 0-3 johtoon. Tämän jälkeen erinomaisen ottelun lautasen ääressä pelannut Reeta Korhonen kasvatti eron neljään juoksuun. Lopullisen sinetin ottelulle löi Tuuli Toiviainen, joka kiersi kunniaa tyhjään kenttään.

Kotijoukkueen ykköspalkittu oli Salla Vertanen, joka vaihtoi sisällä etenijöitä sadan prosentin tehokkuudella, jonka lisäksi Vertanen suoritti etukentällä tutulla suoritusvarmuudella. Puijottarien kakkospalkituksi nimettiin Siiri Pulkkinen, joka löi kaksi juoksua ja tilastoi 8 kärkilyöntiä. Lisäksi Rax Buffet Puijonkatu palkitsi Iiris Huotarin ottelun maukkaimmasta suorituksesta aterialahjakortilla!

Teksti: Miska Peltoniemi
Kuva: Arttu Riekkinen