Kauden avauksessa vahvaa lyöntipeliä: ”Ehjä peli ja kaksi hyvää jaksoa”

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue avasi hallikautensa lauantai-illan kotiottelulla Suomensarjaa pelaavaa Jyväskylän Lohea vastaan. Kuten tähän alkuasetelmaan sopii odottaakin, PuPe oli ottelussa niskan päällä oikeastaan alusta lähtien, ja se kirjasi voiton lopulta suurinumeroisesti jaksoin 2–0 (11–1, 8–2).

Peräti kuusi uutta kasvoa kotiyleisölle esitellyt PuPe onnistui ottelussa laajalla rintamalla, mutta mukaan mahtui kauden avaukselle hyvin tyypillisesti myös paljon virheitä. Eniten sakkauksia sattui omassa sisäpelissä merkkivirheiden ja laittomien vaihtolyöntien muodossa. Vastapainoksi kovat lyönnit olivat mallillaan ja valtaosa illan juoksuista tuli hyvien lyöntien kautta.

Tämän kauden uusien sopimuspelaajien, Juuso Väisäsen, Niko Märsylän ja Antti-Jussi Toropaisen lisäksi kokoonpanossa nähtiin kolme yhteistyöseura Joensuun Mailan pelaajaa: Seeti Surakka, Kasperi Hämäläinen ja Väinö Väänänen. Koko kuusikko suoriutui PuPe-debyytistään äärimmäisen hyvin ja tehokkaasti. Vasta 17-vuotias Väänänen (1 lyöty/4 tuotua) oli illan ehdottomia valopilkkuja.
– Hyvät fiilikset jäi. Pelattiin ehjä peli ja kaksi hyvää jaksoa. Ihan hyvä pelipäivä myös itseltä, numeroita 3 ja 2 hihassaan pitänyt Väänänen summasi.

PuPe otti ottelussa komennon heti avausvuorosta lähtien. Lohi rakenteli pari takatilannetta omalla vuorollaan, mutta kuopiolaisten ulkopeli onnistui nämä torjumaan. Kauden avausjuoksun tehtaili ”kannuskaksikko” Teemu NivalaNiko Märsylä, jonka jälkeen latua oli aurattu muillekin. PuPe tehtaili kahden ensimmäisen vuoron tykityksensä aikana jakson kaikki 11 juoksuaan – Nivalan ohella kahteen lyötyyn ylsi A-J Toropainen, Waltteri Hämäläinen ja Tuomas Luukkonen.

Lukkari Seeti Surakan johdolla PuPe sai pidettyä Lohen kesytettynä viimeiseen vuoroon saakka, jossa vieraat saivat avattua juoksutilinsä Aleksi Karttusen välilyönnillä.

Toisella jaksolla startti oli vähän nihkeämpi ja myöhäisillan ratoksi myös virheet lisääntyivät. Kahdessa ensimmäisessä vuorossa kuitenkin kolmesti onnistunut PuPe ratkaisi pelin lopulta kolmannen sisävuoron hurjastelulla, jossa se iski viidesti. Nivala ja Märsylä löivät kumpikin kaksi juoksua erillisillä lyönneillä. Halliajan puitteissa toinen jakso jäi vain kolmen vuoron mittaiseksi. Lohi sai toisen jakson pellit auki viimeisen tasoittavalla, kun Juuso Tajakka sivalsi kakkospuolelta kahden juoksun arvoisen läpilyönnin. Jakso kuitenkin PuPelle selvästi 8–2.

Ykköspesismiehistön hallikausi jatkuu lauantaina 29.2., jolloin vastustajaksi saapuu Kannuksen Ura. Ottelu pelataan Kuopio-hallissa klo 20.30.

PuPen kokoonpano ja tehot: (toisen jakson lyöntinumero suluissa)