Kauden kolmannessa Savon derbyssä riittää panoksia

Runkosarjan kolmas ja viimeinen Savon derby pelataan keskiviikkoiltana Puijonlaaksossa. Kaksi edellistä keskinäistä kamppailua menivät Siilinjärven Pesiksen nimiin Mantulla ja tällä kertaa joukkueet kohtaavat Kuopiossa. Ensimmäisen paikallisväännön SiiPe vei puhtaasti 2-0, mutta toisessa ottelussa PuPe piti kotijoukkueen todella ahtaalla ja SiiPe kampesi voiton vasta toisessa kotiutuslyöntikisassa.

Kolmannestakaan kamppailusta tarvitsee tuskin erikseen pyytää tunnetta ja sähköä. Savon herruuden lisäksi pelissä on äärimmäisen isoja sarjapisteitä molempien kannalta. Kuudentena Ykköspesiksessä majaileva PuPe taistelee kynsin hampain paikasta viiden joukkoon ja pudotuspeleihin, jonne pääsy vaatii kovia päänahkoja loppukauden otteluista. Viimeisissä viidessä ottelussaan PuPe kohtaa tämän hetken sarjataulukon kaikki top-4 joukkueet.

Lähes koko kauden sarjaa ylivoimaisesti johtaneen SiiPen sarjajohto Haminaan oli parhaimmillaan jo pitkälti toistakymmentä pistettä, mutta viime aikojen tappiot ja pistemenetykset ovat kääntäneet tilanteen jo päälaelleen, kun hurjavireinen Hamina on enää pisteen päässä – ja yhden ottelun SiiPeä vähemmän pelanneena. Suorasta noususta Superpesikseen käydään siis kovaa vääntöä.

PuPen heinäkuu on ollut vaikea ja se on ajanut joukkueen jo siihen tilanteeseen, että voittoja on pakko sadella pudotuspelipaikan lunastamiseksi. Edellisessä ottelussa kaatui Lievestuoreen Kisa vieraskentällä kotiutuskisan jälkeen. SiiPellä on allaan niin ikään kotarivoitto Ylivieskan Kuulasta.

Kumpi kestää paineet keskiviikkoisessa Puijonlaaksossa? Viekö SiiPe kolmannenkin Savon derbyn vai laittaako PuPe kapuloita Siilinjärven Superpesis-rattaisiin? Meneekö tonni rikki yleisömäärässä? Täyttääkö Keinäsen Juho todellakin jo 18 vuotta keskiviikkona? Tämä kaikki ja varmasti paljon muuta – keskiviikkona 26.7. Puijonlaakson pesäpallostadionilla klo 18.00.

Scroll to Top