Kauden yllättäjä jahtaa jaksovoittoa

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueen kausi päättyy keskiviikkona kotiotteluun kauden ehdotonta yllättäjää Pöytyän Urheilijoita vastaan. Pöytyälle ottelu on tärkeä, sillä yhden jakson voittaminen takaisi joukkueelle runkosarjan kolmannen sijan ja samalla kotiedun jatkopeleihin. Ottelu alkaa Puijon pesäpallostadionilla kello 18.

Puijon sijoitukselle ottelulla ei ole merkitystä. Joukkue sijoittuu runkosarjassa kuudenneksi ja jää niukasti jatkopelin ulkopuolelle. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kauden viimeisessä ottelussa ei nähtäisi kunnon kamppailua.

-Minun johtamani joukkue ei pelaa puolivaloilla ennen kuin viimeinen vislaus kuuluu, lupasi Puijon pelinjohtaja Mikko Pirhonen edellisen kotipelin jälkeen viime viikon perjantaina.

Pirhosen lupaus näkyi jo sunnuntaina, kun Puijo sijoituksen kannalta merkityksettömässä ottelussa kohtasi vieraskentällä Ulvilan. Puijo hävisi ottelun ensimmäisen jakson, mutta voitti toisen ja koko ottelun kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

Puijon tavoitteena onkin päättää kausi kotivoittoon.

Joukkueet kohtasivat toisensa Pöytyällä jo toukokuussa. Silloin Puijo oli tiukassa ottelussa karvan verran parempi. Pöytyä kellistyi kuitenkin vasta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

Pöytyä on kauden ehdoton yllättäjä. Juuri kukaan ei veikannut sille ennen kauden alkua paikkaa jatkopeleihin ja mahdollisesti superpesiskarsintoihin. Pelinjohtajien arvioissa joukkue oli vasta kymmenes.

Nyt Pöytyä on kuitenkin tiukasti kiinni runkosarjan kolmannessa sijassa. Sillä on kolmen pisteen etumatka Manse PP:hen, joten keskiviikon ottelussa yksi piste riittää kotietuun. Vastaansa joukkue jatkopeleissä saa Mansen.

Pöytyän menestyksen yksi takuumies on Mikko Pauna, joka 67 juoksullaan on jo rikkonut ykköspesiksen kaikkien aikojen yhden kauden ennätyksen. Aikaisempi ennätys oli Saku Hakkaraisella, joka kaudella 2015 toi Oululle 60 juoksua.

Pöytyän kotiutukset ovat levänneet pitkälti Miikka Riikosen ja Marlo Jaakkolan hartioilla. Viimeksi mainittua ja velimies Sebastian Jaakkolaa on aikaisemmissa elokuun peleissä säästelty jatkopeleihin.

Puijo pystyy lähtemään otteluun vapautuneesti ja ilman paineita. Se lupaa jännittävää ja hyvätasoista ottelua.

Edellisessä kotipelissä Mansea vastaan viime perjantaina pelinjohtaja Pirhonen antoi nuorelle siepparille Nestori Moisiolla mahdollisuuden näyttää taitojaan. Ulvilassa samanlaisen tilaisuuden sai kakkoskopparina pelannut Valtteri Pirinen.

Ottelu Puijon Pesis – Pöytyän Urheilijat pelataan Puijon pesäpallostadionilla keskiviikkona 9.8. kello 18 alkaen.

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top