Keskiviikkona tarjolla todellista pesisherkkua – Oulun Lippo vieraaksi kärkikamppailuun

Miesten Ykköspesiksen keskiviikkoillan herkkupala tarjotaan Puijon pesäpallostadionilla, kun Puijon Pesis saa vieraakseen sarjan kakkospaikkaa pitävän Oulun Lipon.

Viime vuoden Ykköspesiksen välierissä PuPen vastustajana ollut Oulu on aloittanut kauden seitsemällä voitolla, joiden lisäksi se on kärsinyt yhden tappion Vähänkyrön Viestille. Voitoista kuitenkin vain kaksi on ollut täyden kolmen pisteen voittoja, joten eroa sarjan kärkipaikalla viihtyvään PuPeen on kaksi pistettä, ja Oulu on pelannut yhden ottelun kuopiolaisia enemmän. Oulun kohtaamista on PuPe-leirissä odotettu jo pitkään.

– Hyvillä fiiliksillä lähdetään, kun tätä matsia on varmasti molemmat odottaneet koko kesän ja osa jo viime syksystä lähtien. Oulu on varmasti paperilla sarjan kovin joukkue, mutta siellä on ollut vähän nihkeämpi startti ja loukkaantumiset ovat sotkeneet pakkaa, joten hieman kysymysmerkki millainen nippu sieltä vastaan tulee, PuPen joukkueessa jälleen isoa roolia niin sisällä kuin ulkonakin kantanut Waltteri Hämäläinen ennakoi.

Puijon Pesis on siis saanut rautaisen startin kauteen, kun se on napsinut seitsemän voittoa ja 19 pistettä seitsemästä ottelusta. Viimeisimpänä se suorastaan murskasi Alavuden Peli-Veikot vieraskentällä jaksoin 0–2 (2–8, 0–8).

– Fiilis joukkueessa on luottavainen. Peli on lähtenyt rullaamaan mainiosti ja ollaan pystytty hieman huonommallakin pelillä raapimaan voittoja, alkukauden seitsemässä ottelussa tehot 1+9=10 lyönyt Hämäläinen jatkaa.

PuPen voittokulku on perustunut vahvaan ulkopeliin, mutta myös sisällä on tullut tehoja laajalla rintamalla. 76 lyötyä ja 26 päästettyä juoksua ovat molemmat kärkinoteerauksia koko sarjassa.

– Ulkopeli on toiminut ihan yksittäisiä vuoroja lukuunottamatta, joten se tarjoaa mahdollisuudet voittoon jokaisessa pelissä. Sisäpeli on lähtenyt myös rullaamaan koko ajan paremmin ja kaikilla alkaa olla lyönnit keskirisussa. Parantamista on tietenkin myös vähän joka osa-alueella, mutta pelin kehitys on hyvässä suunnassa kohti syksyn pelejä, Hämäläinen analysoi.

Sarjan kärkijoukkueet miehittävät myös Ykköspesiksen eri tilastojen kärkipaikkoja. PuPen Kasperi Laasonen johtaa lyöjätilastoa saldollaan 0+20. Huomioitavaa on myös se, että Laasonen on pelannut vain viidessä ottelussa, kun taas kakkospaikkaa pitävä Oulun Markus Hallasuo on lyönyt kahdeksassa ottelussaan tehot 0+19. Etenijätilaston kärkipaikkaa pitää puolestaan PuPen Misa Märsylä 16 tuodullaan. Kärkilyöntitilastossa Oulun Lipon Kasperi Salmela (47) ja Harri Kolehmainen (46) ovat sijoilla yksi ja kaksi. Kuopiolaisista korkeimmalla on huiman alkukauden pelannut kapteeni Nestori Moisio 40 kärkilyönnillään.

 

Puijon Pesis – Oulun Lippo, keskiviikkona 7.7. klo 18.00 Puijon pesäpallostadionilla!

Hanki lippusi täältä -> Lippukauppaan

Teksti: Ismo Huotari

Kuva: Saimi Airaksinen

 

Scroll to Top