Kokenut Rinnevuori saalisti Lohen

Puijon Pesiksen kokenut koppari ja joukkueen kapteeni Antti Rinnevuori pelasi sunnuntaina tämän kauden ensimmäisen kokonaisen pelinsä kärkietenijänä ja tulos oli hyvä. Rinnevuori meni tehokkaasti kentälle ja toi kaksi juoksua. Ulkona hän haki muutaman tärkeän kopin.

Rinnevuori olikin tärkeässä roolissa ja alusti Puijon Pesiksen kauden ensimmäisen puhtaan kolmen pisteen voiton. Sarjanousija Jyväskylän Lohi kaatui numeroin 2-0 (2-1, 4-0). Rinnevuori palkittiin ansaitusti Puijon ykköspalkinnolla.

Rinnevuori itse arvioi, että molemmat joukkueet pelasivat hyvää ulkopeliä.

-Tärkeintä oli, että PuPen voittoputki jatkui. Voittaminen on taito sinänsä. Aina voi jossitella, että aikaisemmissa peleissä menetimme jokaisessa yhden pisteen, mutta voittaminen on kuitenkin tärkeintä, Rinnevuori sanoi.

Puijon aikaisemmat neljä peliä ovat päättyneet joukkueen voittoon numeroin 2-1.

Rinnevuori vaihdettiin Puijon kärkietenijäksi helatorstaina kesken Muhosta vastaan pelatun ottelun. Puijon pelinjohtajan Mikko Pirhosen mukaan tulokset puhuvat puolestaan, eikä ole syytä, miksi kärkeä lähdettäisiin seuraaviin peleihin muuttamaan.

Ajoittain voimakas sade haittasi peliä sunnuntaina. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla molemmat joukkueet esittivät laimeaa peliä.

-Ensimmäinen jakso ei tarjonnut pesäpallon ystäville asioita, joita voisi viimeisellä vuoteella muistella, Pirhonen summasi.

Puijo oli kuitenkin Lohea tehokkaampi sisäpelissä. Lyöjokerit Roope Haapsalo ja Veikka Keinänen löivät juoksun mieheen, mikä riitti niukkaan jaksovoittoon.

Toiselle jaksolle Puijo tuli selvästi tehokkaampana. Toisessa vuoroparissa juoksujen lyömisen aloitti kentän parhaana palkittu Perttu Paakkola, joka kotiutti Rinnevuoren. Kolmannessa vuoroparissa asialla olivat samat miehet ja tilanne oli 2-0.

Kun vielä Haapsalo ja lukkari Joona Sikiö onnistuivat kotiutuksissaan, Puijo oli karannut tavoittamattomiin. Lohi jäi lopulta nollille.

Pelinjohtaja Pirhonen iloitsi, että juoksut tulivat hyvillä lyönneillä. Tyytyväinen hän oli myös siihen, että vaihtaja- ja etenijäjokerina pelannut Matias Litmanen onnistui sisäpelissä.

Litmaselle on todennäköisesti käyttöä jatkossakin, sillä Muhoksella torstaina jalkansa loukannut Niko Asunmaa on jonkin aikaa sivussa.

-Vasta 17-vuotias pelaaja kantaa hyvin sukunsa perinteitä, Pirhonen sanoi.

Ulkona Puijo pelasi virheettömästi. Lukkari Sikiö sekoitti väärän rajamailla olevilla syötöillään pahasti Lohen kaaripeliä. Tolppakin pysyi hyvin lautasella. Liikkuva ja nopea polttolinja tuhosi tehokkaasti Lohen etenijöitä.

Puijon seuraava kotiottelu on keskiviikkona 31.5., jolloin vastaan asettuu Ylivieskan Kuula. Peli alkaa Puijonlaakson pesäpallostadionilla klo 18.

Teksti: Mauri Liukkonen

Kuva: Juho Korpela

Scroll to Top