Kolmannessa Savon Derbyssä suuret panokset

Keskiviikkona Puijon pesäpallostadionilla pelattavassa kauden kolmannessa Savon Derbyssä on suuret panokset. Kotijoukkue Puijon Pesis on sarjataulukossa vasta seitsemäntenä ja tarvitsee kipeästi lisäpisteitä selviytyäkseen miesten Ykköspesiksen loppupeleihin. Runkosarjaa johtavalla Siilinjärven Pesiksellä puolestaan ei ole varaa kompuroida, jos se mielii voittaa runkosarjan ja napata suoran nousun Superpesikseen.

Puijon Pesiksen kokenut kapteeni Antti Rinnevuori tiedostaa asetelmat.

-Edellinen kohtaaminen meni meiltä pelin alun loukkaantumisten vuoksi ohi, mutta nyt tilanne on parempi. SiiPellä on keskiviikkona tavallaan pakkovoiton paikka, jos joukkue mielii suoraan nousuun. Me taas tulemme paikallispeliin edelleen haastajina, Rinnevuori arvioi.

SiiPe ei kauden aikana ole hävinnyt kuin yhden ainoan pelin. Tappio tuli kotikentällä Kempeleen Kirille, jota ennen kauden alkua pidettiin yleisesti sarjan suurimpana ennakkosuosikkina. Kempele onkin SiiPen tavoin kulkenut voitosta voittoon. Lauantaina se kuitenkin kärsi kirvelevän tappion sarjassa kolmantena olevalle Manse PP:lle, mikä vahvisti SiiPen asemia sarjan kärjessä ja nosti Mansen kahden kärkijoukkueen kantapäille.

Sunnuntaina SiiPe väänsi selvän voiton Lievestuoreen Kisasta. Puijolla on myös takanaan kaksi voittoa. Runsas viikko sitten kaatui Puijon stadionilla Ulvila ja viime keskiviikkona Puijo vei pisteet huippujännittävässä ottelussa Lievestuoreelta.

-Meillä on kaksi hienoa voittoa takana, joten tulemme SiiPe-otteluun hyvällä itseluottamuksella. Tulemme haastamaan SiiPen tosissamme ja itseemme uskoen. Tavoitteenamme ovat edelleen jatkopelit, joten kaikki mahdollinen laitetaan keskiviikkona likoon, vakuuttaa Rinnevuori.

Ylöjärvellä syntyneellä Rinnevuorella on menossa jo kuudes kausi Puijon Pesiksen joukkueessa. Hän sanookin pitävänsä itseään jo ”melko savolaisena” pelaajana.

-Paikallispelit sytyttävät aina, hän vakuuttaa.

Rinnevuoren oma kausi on toistaiseksi sujunut erinomaisesti, mikä näkyy myös tilastoissa. Etenijätilastossa hän on yhdeksäntenä 25 tuodulla juoksulla. Kärkilyöntitilastossa hän on pudonnut niukasti kymppisakin ulkopuolella 73 kärkilyönnillä.

Myös ulkokentällä Rinnevuori on ollut Puijon Pesiksen kärkipelaaja. Palloa on vaikea tiputtaa polttolinjan taakse Rinnevuoren eteen. Nopeakinttuinen kolmoskoppari on hakenut kauden mittaan useita upeita syöksykoppeja.

Miehen rauhallisuudesta on apua joukkueen kapteenin hommissa. Puijon Pesiksen joukkueessa on ollut kauden aikana paljon loukkaantumisia. Rinnevuori ei kuitenkaan mene niiden taakse.

-Loukkaantumiset kuuluvat urheiluun ja niitä tulee joskus lähes jokaisen kohdalle. Ne vain pitää hoitaa kuntoon ja mennä eteenpäin. Niillä pelataan, jotka saadaan jalkeille eikä asiasta tehdä suurempaa numeroa. Saattaa olla tylyn kuuloista, mutta niin se on, hän sanoo.

Kauden kolmas miesten Ykköspesiksen paikallisottelu Puijon Pesis – Siilinjärven Pesis pelataan keskiviikkona 18.7. kello 18.00 Puijon pesäpallostadionilla.

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top