Kotiutustehot jäivät piippuun sarja-avauksessa – Koskenkorva vei voiton Puijolta

Puijon Pesiksen kausi miesten Ykköspesiksessä alkoi kotitappiolla Koskenkorvan Urheilijoille jaksoin 0–1 (1–2, 3–3). Ennakko-odotusten mukaisesti ottelusta tuli hyvin tasainen vääntö, jossa vierailija Kossu pystyi olemaan himpun verran kovempi oikeissa paikoissa.

– Tiedettiin, että tulee tiukka ja kova vääntö ja sitä se olikin. Harmittaa se tapa millä tämä tappio tuli. Ei päästy parhaimpaamme sisäpelissä, PuPen pelinjohtaja Jouni Oja-Lipasti kertasi.

PuPen ongelmat sisäpelissä kulminoituivat ennen kaikkea kotiutustilanteisiin. Se loi ottelussa vastustajaansa enemmän 3-tilanteita (15–10), mutta kuopiolaisten kotiutustilastot näyttivät ottelussa murheellisilta, kun se sai vain kaksi onnistumista 13 yrityksestään. Lisäksi yksi juoksu tuli vapaataipaleella ja yksi harhaheitolla.

Koskenkorva aloitti ottelun juoksujen teon toisessa vuoroparissa, kun jokerikotiuttajat Kasperi Laasonen ja Riku Utanen onnistuivat perätysten ja Kossu eteni 0–2-johtoon. PuPen jakson ainoa juoksu syntyi kolmannessa vuorossa, kun Kossun lukkari Miska Mäkiviidalta lipsahti kaksi lautasväärää ja Vili Hettula sai tuoda vapaataivaljuoksun.

PuPella oli vielä viimeisessä vuorossa paikat nousta tasoihin, mutta tulos jäi saamatta. Lisäksi joukkue sai myös lisää huonoja uutisia, kun Niko Tuikka loukkasi etenemistilanteessa jalkaansa ja joutui lopulta jättämään kentän.

Toisen jakson alussa PuPe käväisi johdossa Jani Hämäläisen hienon välilyönnin turvin, jossa kotiin kirmasi Miro Kähkönen. Kossu vastasi toisessa vuorossa kahdella peräkkäisellä juoksulla ja se otti jälleen komennon 1–2:een. PuPe tuli tasoihin harhaheitolla, mutta Laasosen komea saumaveto vei vieraat jälleen 2–3 -johtoon kolmannen tasoittavalla.

PuPe onnistui viimeisessä vuorossaan rakentamaan palottoman ajolähdön, mutta kaksi ensimmäistä yritystä jäi torsoksi viimeisellä lyötyihin laittomiin. Mikko Lukkarin lyömä 3–3-tasoitusjuoksu jäi lopulta laihaksi lohduksi, eikä PuPe yltänyt pisteille. Kossun lisäpisteen yritys jäi myös vain yritykseksi, joten kaksi pistettä irtosi matkaan. Sekin tyydytti vieraiden pelinjohtaja Antti Kuusistoa.

– Kova on ollut aloitus, kun ollaan pelattu viisi peliä yhdeksään päivään ja kelit ovat olleet mitä on. Erittäin tyytyväinen, että eilisen JoMa-voiton jatkoksi saatiin täältä nämä kaksi pistettä, Kuusisto summasi.

PuPen lautasen ääressä debytoi Haminasta lainalle saapunut Mico Huttunen, joka suoriutui illasta hienosti sekä ulkopelissä että sisäpelissä. Palkintoraati arvosti myös nuoren miehen otteita, kun tuloksena oli PuPen ykköspalkinto.

– Ihan jees suorittamista, mutta ei nyt vielä mitään ihmeitä, keskiviikkona vielä Haminan paidassa Superpesistä pelannut Huttunen itse summasi.

PuPen kausi jatkuu tulevana keskiviikkona Kouvolan Pallonlyöjien vieraana.

Kuva: Tapio Hartikainen