Kovilla tehoilla kotiuttanut Jyväskylän Kiri jätti Puijon Pesiksen pisteittä

Puijon Pesis kärsi 1–0 (8–2, 1–1) -tappion miesten Ykköspesiksen kärkipaikkaa pitävän Jyväskylän Kirin vieraana.

Kiri paketoi avausjakson voiton toisessa vuoroparissaan, kun se hurjasteli taululle seitsemän juoksua. Neljä ensimmäistä Kiri rummutti yksittäisillä juoksuilla ja Elias Elonheimo puhkoi vielä takakentältä 1+2 juoksun arvoisesti läpi.

Kahdessa aiemmassa vierasottelussaan PuPe oli esittänyt hurjia takaa-ajoja (6–0- ja 8–0-tilanteista jaksovoittoon asti), mutta tällä kertaa joukkueen taisteluilme oli kateissa. PuPen juoksut 8–2 päättyneellä avausjaksolla löivät Jani Hämäläinen ja Nestori Moisio.

Toisella jaksolla tahti hiipui myös kotijoukkueella ja PuPe sai pidettyä jakson tasaisena. Kiri kuitenkin otti 1–0-johdon kolmannessa vuorossa Aleksi Karttusen lyömänä ja tämä johto näytti kestävän loppuun asti.

Viimeisessä vuorossa kahdella palolla Kirin lukkari Lauri Vuollo lipsautti kuitenkin kotipesään tulleen polttoheiton hallustaan ja Toni Toivaselle merkattiin PuPen 1–1-tasoitus. Se oli kuitenkin laiha lohtu, kun peli päättyi hetkeä myöhemmin merkkisakkaukseen ja kolmanteen paloon. Kiriltä yksi piste pois, mutta oma pistetili ei karttunut.

Ottelun kolmostilanteet menivät ottelussa tasan 9–9, mikä on tulokseen nähden melko hämmentävää. Kirille tuli ainoastaan yksi epäonnistunut kotiutusyritys koko ottelussa. PuPen parhaana palkittiin toisessa pelissä putkeen Mico Huttunen, joka on esiintynyt vahvasti niin lautasen ääressä, kuin sisäpelissä numerolla kaksi. Huttusen (6/8 kl) lisäksi palkintoraati muisti Ville Pietistä (5/6 kl).

PuPen tiukka otteluviikko jatkuu sunnuntaina Joensuun Maila Akatemian vieraana.