”Kun mukana on paljon väkeä niin työn helmi näkyy parhaiten” – Nuorisoleiri tarjoaa tekemistä vapaaehtoistyötä kaipaaville

Valtakunnallinen pesäpallon Nuorisoleiri näkyy Kuopion ja Siilinjärven katukuvassa 19.-24.7.2021. Lähes viikon mittainen suurtapahtuma tarjoaa mahdollisuuden palata kauan odotettujen talkootehtävien pariin.

– Olen ollut talkootehtävissä noin 25 vuotta. Tänä aikana olen ollut muun muassa seuran hallituksessa, myyntitiimissä, huoltajana ja joukkueenjohtajana. Talkoohommissa vastaan on tullut paljon erilaisia hommia ympäri vuoden, lumenpudotuksesta liikenteenohjauksiin ja niin edelleen, Pesäpalloliiton Savo-Karjalan alueen vuoden Seuratoimijana 2019 palkittu Jouni Vainikainen kertoo.

Muun muassa PuPen hallituksen jäsenenä, varapuheenjohtajana, joukkueenjohtajana, huoltajana, järjestysmiehenä, tuomarina, taulumiehenä, yhteistyökumppanineuvottelijana toiminut ja kaksi huippupesäpalloilijaa kasvattanut Jouni Vainikainen on tuttu mies kuopiolaiselle ja pohjoissavolaiselle pesäpalloyhteisölle. Nuorisoleirillä Vainikainen toimii Kuopion kenttävastaavana.

Valtakunnallinen, lähes 1 500 osallistujan pesisleiri vaatii toteutuakseen noin 350 talkoolaisen panoksen, kun joukkueet majoittuvat kuudella eri koululla, ruokailevat neljä kertaa päivässä ja pelaavat lähes 500 ottelua 15 eri kentällä.

Kuopio ja Siilinjärvi toimivat edellisen kerran yhdessä valtakunnallisen pesisleirin järjestäjinä vuonna 2002. Myös tuolloin kyseessä oli C-ikäisten Nuorisoleiri. Leirillä ratkaistaan C-ikäisten Suomen mestaruudet.

– Perusedellytyksenä leirin järjestämiselle on ison talkoojoukon työpanos. Pohjois-Savossa järjestetyillä pesisleireillä talkooväkeä on iloksemme löytynyt riittävästi. Alueemme talkooväen ystävällisyys, osaaminen ja palvelualttius ovat saaneet paljon kiitosta aiemmilla leireillä, leirinjohtaja Marko Heikkinen kiittelee Pohjois-Savon aktiivista pesisyhteisöä.

19.–24. heinäkuuta järjestettävällä leirillä talkootehtäviä on monelle osaajalle. Majoituskoulut vaativat valvontaa kellon ympäri, kioskin myyjät palvelevat leiriläisiä koko leirin ajan, kenttien hoitajat vastaavat leirin 15 kentän kunnossapidosta, ruokaloiden avustavat tehtävät varmistavat yhteensä aamupalojen, lounaiden, päivällisten ja iltapalojen sujuvan toiminnan, järjestyksenvalvojat ja ensiaputiimi pitää huolta leiriläisten turvallisuudesta ja kanslioista vastataan leiriläisiä askarruttaviin asioihin.

Leirin talkootehtävät eivät vaadi erityisosaamista lukuun ottamatta järjestyksenvalvojia, joilla tulee olla järjestyksenvalvojakortti. Kaikkiin tehtäviin opastetaan ja talkoolaisille järjestetään infotilaisuus ennen leiriä.

Mikä sitten saa Vainikaisen tarttumaan talkootehtäviin kerta toisensa jälkeen ja miksi haluat kannustaa ihmisiä osallistumaan Nuorisoleirin talkoisiin?

– Parasta talkootyössä on ollut se, että mukana on ollut suuri määrä eri ihmisiä ja talkoolaisia. Kun mukana on paljon väkeä niin työn helmi näkyy parhaiten. Kannustan jokaista ilmoittautumaan mukaan toteuttamaan nuorille ikimuistoista leiriä!

Pesiksen valtakunnallisen Nuorisoleirin talkoolaiseksi voit ilmoittautua osoitteessa www.talkoorekisteri.fi. Rekisteriin voit kirjautua olemassa olevalla Google-tililläsi tai luoda tilin Talkoorekisteriin. Kirjautumisen jälkeen voit liittyä Nuorisoleiri-talkooryhmään, mistä näkee kaikki leirin talkootehtävät ja -paikat.

Lisätietoja leirin talkootehtävistä ja Talkoorekisterin käytöstä saat leirin talkoovastaavilta Johanna Peltokankaalta (Kuopio) ja Sari Puustiselta (Siilinjärvi).

Johanna Peltokangas
0400 916502
johanna(at)puijonpesis.fi

Sari Puustinen
040 763 1846
sari.puustinen(ät)nuorisoleiri2021.fi

Pesäpallon Nuorisoleirin 2021 järjestävät Puijon Pesis ry ja Siilinjärven Pesis ry yhdessä Pesäpalloliiton kanssa ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Lue lisää leiristä osoitteessa www.nuorisoleiri.fi.

Kuva: Wille Markkanen

Scroll to Top