Lassi Vuorela ratkaisi kauden avauksessa

Lassi Vuorela nousi kotijoukkueen sankariksi, kun Puijon Pesiksen ykkössarjajoukkue kauden avauksessa voitti Ulvilan Pesä-Veikot. Jokerina pelannut Vuorela löi supervuoroparin ainoan juoksun mainiolla välilyönnillä ja PuPe voitti kotiottelunsa 2-1 (8-0, 2-3, 1-0).

Vuorela oli muutenkin erinomaisessa vireessä. Kentän parhaana ansaitusti palkittu Vuorela löi kaikkiaan neljä juoksua ja toi yhden.

PuPen pelinjohtaja Mikko Pirhonen kertoi, että Vuorela joutui ottelussa jokerin rooliin, koska muljautti hieman nilkkaansa harjoituksissa.

-Lassi on juniorisarjoissa tottunut lyömään ensimmäisiä pinnoja. Sellaisen tehtävän minä annoin hänelle tähänkin peliin ja sen poika tekikin, Pirhonen sanoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Puijon ykköspalkittu oli nuori Juho Keinänen, joka ensimmäisellä jaksolla pamautti kunnarin ja kaksi tavallista. Keinänen onnistui myös ulkopelissä. Siepparin tontilta hän suolasi tehokkaasti Ulvilan etenijöitä kakkospesälle.

Toisen jakson pieni ulkopelivirhe tosin hieman himmensi Keinäsen muuten hyvää iltaa. Ulvilan lukkarin Mikko Talvitien kakkosrajalyönti livahti räpylän alta maisemiin.

-Tämä kaveri tulee kauden aikana vielä ottamaan monta lyöntiä kiinni, lohdutti pelinjohtaja Pirhonen.

Puijo aloitti ottelun erinomaisesti. Varsinkin ensimmäisen jakson toinen sisävuoro oli melkoista ilotulitusta. Ulvila ei toipunut Puijon lyömistä seitsemästä juoksusta.

-Vastustaja löi ensimmäisellä jaksolla kahdeksan juoksua eli yhden enemmän kuin meillä oli jaksolla kärkilyöntejä, Ulvilan pelinjohtaja Janne Lähde manasi.

Mailan varressa onnistui Vuorelan ja Keinäsen lisäksi kolmoskoppari ja joukkueen kapteeni Antti Rinnevuori. Hän paloi kolmospesän kynnykselle yrittäessään kunnaria läpilyönnillään. Ville Pietinen ja Perttu Paakkola rakensivat lyönneillään hyvin tilanteita.

Kotijoukkueen kakkospalkittu Simo Vainikainen toi ottelussa kolme juoksua ja löi yhden.

Puijon ulkopeli oli varmaa läpi ottelun. Ensimmäisellä jaksolla ei tullut oikeastaan ainuttakaan isompaa ulkopelivirhettä. Puijon polttolinjassa on tällä kaudella nopeita miehiä, joiden ohi palloa on vaikea lyödä. Esimerkiksi Roope Koskelainen haki räpyläänsä muutamia vaikeita lyöntejä.

Toisella jaksolla Puijon peli kuitenkin hieman puutui. Puristus näkyi erityisesti sisäpelissä. Ulvilan ykköspalkittu Mikko Talvitie löi joukkueensa kaikki kolme juoksua. Ne riittävät niukkaan jaksovoittoon.

Supervuoroparin Ulvila menetti jo, kun toinen lyöjä tuli lautasen äärelle. Mattias Kitola loukkasi jalkansa, eikä pystynyt jatkamaan peliä. Ulvilan tilanteen rakentaminen päättyi koppilyönteihin.

-Minä olen tyytyväinen kahteen pisteeseen. Pojat kokosivat itsensä hyvin hävityn toisen jakson jälkeen. Se antaa joukkueelle tärkeää itseluottamusta, summasi Puijon pelinjohtaja Pirhonen.

Ennen ottelua Puijonlaakson pesäpallotadionille saapuneet 355 maksanutta katsojaa muistivat hetken hiljaisuudella talvella kuollutta Kelta-Mustien ja PuPen pitkäaikaista aktiivia Yrjö Aamuvuorta.

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top