Loimaa parempi tuskaisen ottelun päätteeksi: ”Hiljaiseksi vetää”

Puijon Pesis koki kauden ensimmäisen kotitappion, kun Loimaan Palloilijat raapi Puijonlaaksosta kaksi pistettä jaksoin 1–2 (1–1, 0–0, 0–0, 1–2). Kuten numerot kertovat, peli ei noussut mihinkään suurten klassikkojen joukkoon – päinvastoin. Ottelun 3-tilannemäärä 7–6 kuvastaa pelin kulkua ja tuskaisuutta mailan varressa. Sen sijaan positiivinen puoli oli ulkopelin pitävyys.

– On ollut vähän odotettavissa, että milloin tällainen peli tulee. Sisäpeli on ollut tällaista viimeiset kolme peliä ja nyt se kyllä näyttäytyi aika karmeana esityksenä. Hiljaiseksi vetää, PuPen pelinjohtaja Jaska Huttunen manasi.

Avausjakson tarjonta jäi sisäpelillisesti todella vaisuksi molempien joukkueiden osalta ja Loimaankin ainoa juoksu syntyi ensimmäisen vuoron harhaheitolla.

PuPe sai viimeisessä vuorossa päänsä vihdoin auki, kun AnttiJussi Toropainen kotiutti hidastetulla lyönnillä Niko Tuikan. Tämän enempään ei rahkeet riittäneet ja harvinaisen nopea 40-minuuttinen jakso oli taputeltu lukemin 1–1.

Vielä nahumpi toinen jakso

Toisen jakson alussa Loimaan Akseli Åberg puhkoi tyhjään kenttään kakkospuolta, mutta jätti selkeän kunnariyrityksen tekemättä ja PuPe selvisi takaiskuitta.

Kuopiolaisten oma sisäpeli takkusi kuitenkin tauon vaihdoista huolimatta siinä määrin, että tilanteita saatiin odotella aina kolmanteen sisävuoroon asti, mutta kaksi ajotilannetta eivät tuoneet avaavaa juoksua. Ei sitä tullut lopulta Loimaallekaan, joten harvinainen 0–0-tasatulos siirsi ratkaisun jatkopalloille.

– Kyllä tuohon sisäpeliin pitää jotain miettiä. Vaihtotilanteissa oli isoja ongelmia tänään, PuPen ykköspalkittu Misa Märsylä kommentoi.

Supervuorossa jäätiin myös ilman juoksuja, joten ratkaisut haettiin kotiutuskisasta. Mitään ilotulitusta ei myöskään tästä tullut, sillä PuPen ainoa onnistuja oli viimeisessä parissa lyönyt Nestori Moisio. Loimaa tasoitti ensimmäisessä parissa ja ratkaisi pelin viimeisessä, kun Heikki Rasilaisen lyönti kimmahti palloon venyttäneen Atte Kuosmasen räpylän kautta niukasti väliin.

Loimaasta tuli samalla ainoa joukkue tämän kauden runkosarjassa, mitä PuPe ei pystynyt voittamaan. Loimaalla se kärsi 1–0-tappion.

– Jänniä pelejä p*****e. Meillä ulkopeli toimii todella hienosti ja lukkari Elmeri Iivosen otteet kyllä edesauttoivat kaverin heikkoutta sisällä, LP:n pelinjohtaja Joni Kalttonen huomautti.

PuPen pelit jatkuvat viikonloppuna Pohjoisen tuplalla, jossa se kohtaa Oulun Lipon ja Simon Kirin. Etenkin lauantaina Oulu-kamppailussa on isot panokset jo runkosarjan voittoakin ajatellen.

– Harjoitellaan lisää ja jospa se kärkimatsi sytyttäisi vähän eri liekkiin meidän lyöntipeliä. Mennään vaikka koko porukalla ”mäkkäriin”, jos se vaikka auttais, Huttunen lohkaisi.

 

Teksti: Ismo Huotari

Kuva: Saimi Airaksinen

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top