Lukkari, väkkärä ja kotiuttaja

Puijon Pesiksen kotiyleisöllä on ensi lauantaina ja sunnuntaina (4.-5.3) mahdollisuus ensimmäisen kerran nähdä tositoimissa ykköspesisjoukkueen uusia pelaajia. Uusia miehiä on joukkueeseen värvätty puolenkymmentä.

Voimaa kotiuttajaosastolle tuo Perttu Paakkola, 23, joka viime kaudella takoi juoksuja Joensuun Mailan ykköspesisjoukkueessa.  Paakkola oli joukkueensa selvästi tehokkain kotiuttaja. Juoksuja kertyi runkosarjassa 43 eli kahdeksanneksi eniten koko sarjassa.

Suuren osan juoksuistaan Paakkola paukutti jokerina. Ensi kaudella hän haluaa vakiinnuttaa pelipaikan myös ulkokentällä. Jos paikka ulkokentälle heltiää, Paakkola pelannee linjassa kolmosvahtina. Se oli paikka kahdessa ensimmäisessä hallipelissä helmikuussa Imatralla.

Kotiuttajan on hallittava kovat lyönnit, mutta hyvän kotiuttajan lyöntivalikoiman on oltava monipuolinen.

–          Kyllä minä osaan myös lyhyet lyönnit. En ole yhden tai kahden lyönnin varassa, Paakkola vakuuttaa.

Nuoresta iästään huolimatta Paakkola on jo ehtinyt opiskella lähihoitajaksi. Suunnitelmissa on jatkaa opiskelua sairaanhoitajaksi. Toinen mahdollisuus on vaihtaa alaa ja opiskella poliisiksi.

Paakkolan kasvattajaseura on Kajaanin Pallokerho. Ykköspesistä hän Joensuun Mailan lisäksi on pelannut muutaman pelin Siilinjärven Pesiksessä kaudella 2015. Kausi päättyi tuolloin kuitenkin ennen aikojaan polvivammaan.

 

Terve kilpailu

Pääsystä lautasen äärelle käydään PuPessa tervettä kilpailua. Viime kaudella lukkarina hääri toisen polven pesäpalloilija Matias Litmanen. Tulevalla kaudella hänet haastaa Imatran Pallo-Veikoista PuPeen kaksoisedustussopimuksella tuleva Joona Sikiö, 19.

Kaksoisedustussopimus tarkoittaa käytännössä sitä, että Superpesikseen alkavalle kaudelle noussut IPV tarvittaessa voi napata Sikiön joukkueeseensa joko kokonaan tai ottelukohtaisesti. Siksi PuPe tarvitsee kaksi hyvää lukkaria.

Sikiön tavoite alkavalle kaudelle on realistinen.

–          Haluan pelata hyvän ja ehjän kauden. Kilpailu pelipaikasta ei ole minulle outo tilanne, eikä se siksi pelota, hän sanoo.

Kun Sikiöltä kysyy esikuvaa pelaajana, tulee vastaus nopeasti. Kukapa muukaan nuoren lukkarin esikuva voisi olla kuin Toni Kohonen.

Sikiö kirjoitti ylioppilaaksi viime vuonna. Armeijan hän kävi heti sen jälkeen. Opiskelupaikkaa Sikiö ei vielä ole miettinyt. Nyt on aika keskittyä pesäpalloon, jossa tavoitteet ovat korkealla.

Ykköspesistä Sikiö viime kaudelle pelasti IPV:n joukkueessa muutaman pelin etenijäjokerina. Pääosa kaudesta kului Kiteellä, jossa hän pelasi A-poikien superpesistä. Muistoksi kaudesta jäi hopeamitali.

 

Johtavaksi pelaajaksi

PuPen kotiyleisö on jo yhden kauden voinut seurata Kouvolan Pallonlyöjien kasvatin Roope Koskelaisen, 22, väkkärämäisiä otteita. Lähestyvällä kaudella Koskelainen pelaa Pupessa kaksoisedustussopimuksen sijasta suoralla 1+1 –vuotisella sopimuksella eli hän on kokonaan PuPen mies.

Suurimman osan peleistä Koskelainen on pelannut etenijäjokerina. Hänenkin tavoitteenaan on vakiinnuttaa ulkopelipaikka linjassa, jossa onkin täytettävänä Janne Korhosen kokoinen aukko.

–          Minun henkilökohtainen tavoitteeni on olla ensi kaudella yksi joukkueen johtavista pelaajista, Koskelainen sanoo arastelematta.

Harjoittelemisen ja pelaamisen ohessa Koskelainen tekee myyntitöitä Elisalla. Taskussa on myös liikunnan ammattitutkinto Kouvolan aikuiskoulutuskeskuksesta.

Kentällä ja kentän ulkopuolellakin Koskelainen on nopea liikkeissään, mutta myös suustaan. Hengennostattajia jokainen joukkue kaipaa.

–          Kesäksi lupaan opetella uusia tuuletuksia. Hauskaa pitää olla.

 

Teksti: Mauri Liukkonen

Kuva: Anssi Korhonen

Scroll to Top