Mikko Lahtisen visiitti Puijolle oli sunnuntain ainoa ilonaihe

Puijon Pesiksen takavuosien lukkarin ja suosikkipelaajan Mikko Lahtisen (kuvassa) paluu lautasen äärelle oli ainoa ilonaihe sunnuntaina Puijon pesäpallostadionilla. Lahtisen hyvistä otteista huolimatta Puijo hävisi ottelun Vähänkyrön Viestiä vastaan puhtaasti 0-2 (4-9, 4-5).

Pysyvästi Lahtinen ei valitettavasti jää Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkuetta vahvistamaan, sillä sunnuntain peli jää todennäköisesti hänen viimeisekseen tällä kaudella. Lahtinen hankittiin lukkariksi muutaman päivän varoitusajalla juuri tähän peliin. Vakiolukkari Lassi Vuorelalla oli työeste.

Käyttöä Lahtisella olisi, sen sunnuntain ottelu osoitti. Lake haki pari lyhyttä lyöntiä takavuosien tapaan ja tolppa pysyi hyvin lautasella. Sisällä hän näytti, että kerran opittu ei nopeasti unohdu. Ykkösrajapomppu nousi komeasti. Toisella jaksolla Lake löi Puijon neljännen juoksun.

Otteet olivat palkintoraadin mieleen ja Lahtinen palkittiin Puijon ykköspalkinnolla.

Mies on pitänyt kunnostaan hyvää huolta, vaikka aktiiviura pesäpalloilijana onkin jo päättynyt. Tänä kesänä hän on kolmen vuoden tauon jälkeen pelaillut pesäpalloa kuntoilumielessä äijäporukassa Naantalissa.

Puijon joukkueen otteet eivät muuten antaneet aihetta riemunkiljahduksiin. Varsinkin ottelun ensimmäisellä jaksolla joukkue oli kuin unessa.

-Lahtisen lukkaroinnin piti tuoda peliin buustia, mutta ilmeisesti muu joukkue odotti, että Lake hoitaa koko homman, arveli Puijon pelinjohtaja Jaska Huttunen.

Sen näköistä Puijon peli olikin. Vähäkyrö pommitti Puijon ulkokentän turhan helposti hajalle ensimmäisellä jaksolla. Pommituksen kohteena oli erityisesti kakkosjatke ja takakenttä kakkospuolella. Osa Vähäkyrön lyönneistä oli kiistatta hyviä, mutta osalle löytyi liian helposti tilaa Puijon ulkokentästä.

-Eihän me saatu kiinni edes kohti tulevia palloja, Huttunen murehti.

Hänen mukaansa asioita käydään nyt läpi joukkueen kanssa ja mietitään, miten mennään eteenpäin. Pitkään asioita ei kuitenkaan ole aikaa pohtia, sillä Vähäkyrön Puijo kohtaa uudelleen jo keskiviikkona. Lauantaina ja sunnuntaina ovat vuorossa vieraspelit Jokioisilla ja Pöytyällä.

Hankaluuksia lisää se, että kakkoskoppari Altti-Jussi Ronkainen loukkasi sunnuntain pelissä jo ennestään kipeän kätensä ja joutui jättämään pelin kesken. Todennäköistä on, että Ronkainen ei pelaa ainakaan keskiviikkona.

Polttolinjassa pelaava Waltteri Hämäläinen puolestaan sai kovan lyönnin jalkaansa ja eteneminen kävi vaikeaksi. Myös Hämäläinen vaihdettiin toisen jakson lopulla jokeriksi ja pois ulkokentältä.

Puijon kakkkospalkinnon pokkasi Ismo Huotari ja kotijoukkueen parhaana palkittiin kolmoskoppari Antti Rinnevuori, joka pelasi varmasti niin sisällä kuin ulkonakin.

Vähäkyrön paras oli kunnarin ja kolme tavallista lyönyt Elmeri Anttila. Saman verran juoksuja löi kakkospalkinnon saanut Vähäkyrön lukkari Mika Joensuu.

Kuva: Saimi Airaksinen

Teksti: Mauri Liukkonen

 

Scroll to Top