Neljä parasta ratkaisevat miesten Superpesiksen talvimestaruuden Kuopio-hallissa 16.-17.3.

Miesten Superpesiksen talvikauden Suomen mestaruus ratkaistaan Kuopion Halli-SM-lopputurnauksessa 16.-17.3. Mukana ovat alkulohkojen voittajat, jotka ratkovat lauantain välierissä paikat sunnuntain mitaliotteluihin.

Yllätyksiä on jo nähty tämän vuoden Halli-SM-turnauksessa. Sarjanousija Kempeleen Kiri pudotti lopputurnauksesta vuoden takaisen hallimestarin Sotkamon Jymyn ja Hyvinkään Tahko jätti rannalle syksyn hopeajoukkueen Kouvolan Pallonlyöjät. Vimpelin Veto piti sen sijaan pintansa ja nappasi selvän voiton vahvistuneesta Seinäjoen JymyJusseista.

Neljäs lopputurnausjoukkue ratkaistaan alkulohko B:n kahdessa viimeisessä ottelussa viikon päästä. Lohkon avausottelussa syksyn Suomen mestari Joensuun Maila kukisti Kiteen Pallo -90:n 0-1 (1-4, 5-5). Siilinjärven Pesis avaa Halli-SM-urakkansa ensi viikonloppuna ja pääsee tavoittelemaan lopputurnauspaikkaa.

– Lopputurnausviikonloppua ajatellen meillä on hyvä tilanne. Jos SiiPe (Siilinjärven Pesis) etenee jatkoon, saamme hienosti pohjoissavolaisen joukkueen mukaan taistelemaan Suomen mestaruudesta. Muussa tapauksessa olemme varautuneet pelaamaan vuoden ensimmäisen Savon derbyn Puijon Pesiksen ja SiiPe:n välillä perjantaina. Todennäköisesti yleisöä kiinnostaisivat myös hallitsevan Suomen mestarin Joensuun Mailan otteet mitaliotteluissa, Puijon Pesiksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen miettii.

Kuopio-halli on yksi Suomen parhaista halleista huippupesäpallon talvikauden näyttämöksi. Eskelinen pitää tärkeänä Superpesiksen ison tapahtuman saamista Kuopioon.

– Tapahtumat tuovat näkyvyyttä, lisäävät innostusta lajia kohtaan ja muistuttavat, että pesäpalloa pelataan talvisinkin. Paikallisesti ja seuran kannalta tällaiset tapahtumat ovat erittäin tärkeitä. Joukkueillekin Halli-SM:stä on muodostunut merkittävä talvikauden välietappi. Lopputurnauspaikkaa ja kovia pelejä tavoitellaan ja täällä näkee oman tasonsa suhteessa muihin joukkueisiin.

Pesäpalloliiton markkinointi- ja viestintäjohtaja Jussi Pyysalo on samoilla linjoilla.

– Pesäpallo mielletään yleensä kesälajiksi, mutta talvikauden ottelut ovat alkaneet herättää enenevissä määrin kiinnostusta. Joensuussa oli paikallisottelussa reilusti yli 1200 katsojaa ja Seinäjoellakin yllettiin miltei nelinumeroiseen katsojalukuun. Halliolosuhteiden parantuessa lajilla olisi tässä kohtaa iso kasvun mahdollisuus. Siitä hyötyisivät niin katsojat, joukkueet kuin yhteistyökumppanit.

Lisääntynyt kiinnostus on näkynyt jo nettilähetysten muodossa. Ruudun Fanikamera on näyttänyt kaikki alkulohkojen ottelut ja lopputurnauksista toteutetaan kevyt monikameratuotanto.

Miesten Halli-SM-turnauksen joukkueet alkulohkojen mukaisessa paremmuusjärjestyksessä

1. Vimpelin Veto

2. Hyvinkään Tahko

3. Kempeleen Kiri

Neljäs joukkue on Joensuun Maila, Kiteen Pallo -90 tai Siilinjärven Pesis. Alkulohkon B jäljellä olevat ottelut pelataan Joensuu Areenassa: Siilinjärvi-Kitee lauantaina 9.3. klo 17 ja Joensuu-Siilinjärvi sunnuntaina 10.3. klo 16. Lopputurnauksen välieräparit muodostetaan sijoitusten mukaan, 1.-4. ja 2.-3.

Scroll to Top