Nousukuntoinen Kiri kellisti Puijon

Jyväskylän Kiri osoitti tiistaina Kuopiossa, että joukkue on alkukauden hapuilun jälkeen päässyt oivalliseen vireeseen. Kiri voitti ykkössarjan ottelussa kotijoukkue Puijon Pesiksen 0-2 (5-6, 1-4). Voittonsa ansiosta Kiri nousi sarjassa jo neljänneksi ja pudotti Puijon kuudenneksi.

Ottelu alkoi samalla tavalla kuin joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella Jyväskylässä. Silloin Puijo nuiji Hippoksella ensimmäisellä jaksolla 10 juoksua. Iloista sisäpeliä esittänyt Puijo karkasi nytkin toisessa sisävuorossaan jo 5-1 johtoon.

Juoksujen lyömisen aloitti jo tuttuun tapaan ensimmäisessä sisävuorossa Lassi Vuorela, joka löi tarkan lyönnin väliin kolmosjatkeelle. Roope Haapsalo jatkoi hidastetulla pussarilla.

Toisessa sisävuorossa Haapsalo oli jälleen asialla ja tilanne oli 3-1. Toinen kotiuttajajokeri Perttu Paakkola löi samalla lyöntivuorollaan kaksi juoksua, ensimmäisen juuri oikean mittaisella kakkosrajanäpyllä ja toisen keskisaumasta.

Moni katsomossa ajatteli, että jakso oli pelattu. Ei kuitenkaan ollut, paitsi Puijon juoksujen osalta. Kiri pinnisti tasoihin ja neljännen tasoittavalla teki kahden palon tilanteessa voittojuoksun. Suurin osa juoksuista syntyi hyvillä lyönneillä, mutta Puijo avusti Kirin takaa-ajoa myös kiinniottovirheillä.

Kirin pelinjohtaja Paavo Hämäläinen sanoi pelin jälkeen, että tällä kerralla joukkueen usko ei mennyt Puijon hyvästä alusta huolimatta.

Toisella jaksolla Kiri oli vahva niin sisällä kuin ulkona. Puijo taas pelasi vaisusti ja Kirin jaksovoitto oli lopulta selvä. Puijo sai jakson ainokaisensa harhaheitolla.

Kirin ja koko kentän paras oli Pasi Rajala, joka löi viisi juoksua. Rajala luonnehti Kirin esitystä Puijon pesäpallostadionilla loistavaksi, joskaan ei vielä kauden parhaaksi.

Puijon pelinjohtaja Mikko Pirhonen tunnusti, että Kiri oli selvästi parempi joukkue. Pirhonen sanoi pitävänsä Kiriä tällä hetkellä sarjan parhaana joukkueena Haminan jälkeen.

-Joukkue pelaa hyvällä itsevarmuudella. Kokemuksen merkitys näkyy selvästi, Pirhonen analysoi.

Pirhosen sanoilla Kirin tämän hetkisestä kunnosta on katetta. Kiri on kaatanut viime peleissä Puijon lisäksi sarjan kärkijoukkue Siilinjärven ja voittanut sarjan kolmoselta Pöytyältä jakson.

Pirhosen mukaan Puijo pelaa jatkossa vain pudotuspelejä. Runkosarjaa on jäljellä kuusi ottelua. Kotona Puijo kohtaa vielä Siilinjärven, Tampereen ja Pöytyän. Vieraspelit joukkue pelaa Lievestuoretta, Haminaa ja Ulvilaa vastaan.

Tiistaisen ottelun kynnyksellä Puijo vaihtoi kakkospelinjohtajaa. Alkukauden Pirhosen aisaparina ollut Heikki Litmanen keskittyy nuorisovalmennuspäällikön tehtäviin ja johtaa mitalipeleihin tähtäävien B-poikien ja miesten suomensarjajoukkueen peliä. Uutena kakkospelinjohtajana aloitti Jaska Huttunen.

-Jaska tuo seuraan leveyttä. Hänellä on pesäpallosta laaja tietämys ja hyvä näkemys, Pirhonen kommentoi.

Teksti: Mauri Liukkonen