Oona Eteläpää kipparoi Puijottaret historialliseen Ykköspesis-kauteen

Puijottarien Ykköspesis-kauden startti on jo aivan kulman takana, kun kausi pärähtää käyntiin kotiottelulla Oulunsalon Vasamaa vastaan tiistaina 23. päivä kesäkuuta. Joukkueen valmistautuminen kauteen on sujunut hyvin, korona-ajan poikkeustilasta huolimatta.

Puijottaret valitsi joukkueen kapteeniksi Oona Eteläpään, joka johdattaa Puijon naiset seurahistorian ensimmäiseen Ykköspesis-kauteen. Eteläpään lisäksi Puijottarien kapteenistoon kuuluu varakapteeni Siiri Pulkkinen. Seuraavaksi kapteeni Eteläpään haastattelu.

Oona Eteläpää, sinut on valittu Puijottarien kapteeniksi alkavalle kaudelle. Mitä tunteita tämä herättää?

– Fiilikset ja tunteet ovat erittäin positiiviset. Minä ehkä hieman yllätyin itse tästä valinnasta, mutta tosi ihana ja otettu olo on, että tälläinen kunnianosoitus on tehty.

Mikä tekee sinusta hyvän kapteenin?

– Minä miellän, että minä olen meidän joukkueessa semmonen joka ottaa kaikki ihmiset huomioon ja on tasavertainen kaikille. Lisäksi jaksan kannustaa joukkuetta läpi hyvien ja parannettavien suoritusten.

Mikä on joukkueen tämän hetkinen kunto?

– Meidän joukkueen tämän hetkinen kunto on hyvä sekä fyysisellä, että henkisellä tasolla. Minun mielestä me ollaan saatu joukkueena piristysruiske, kun JoMan tytöt on liittynyt rinkiin. On ollut tosi kivaa touhuta.

Mitkä ovat odotuksesi kautta ajatellen?

– Kautta ajatellen odotan, että me isketään älyllä tosissaan. Odotan, että saadaan iloista, rentoa ja meidännäköistä peliä kehitettyä sekä pelattua sitä läpi kauden. Sillä päästään varmasti hyvin pitkälle. Odotan, että tiimi hitsautuu vielä enemmän yhteen ja sitten näytetään, että Savon maalta tullaan.

Puijottarien kausi starttaa tiistaina 23.6., kun vieraaksi Puijon pesäpallostadionille saapuu Oulunsalon Vasama. Osta oma lippusi otteluun osoitteesta seat4.me ja tule katsomaan, kun pesäpallokausi 2020 startataan sarjapelien osalta Kuopiossa.

Teksti ja kuva: Miska Peltoniemi

Scroll to Top