Oranssi oli taaskin valttia Puijon pesäpallostadionilla

Puijon Pesiksen ja Haminan Palloilijoiden toinen ykköspesisottelu tällä kaudella oli toisinto joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta kesäkuussa. Tälläkin kerralla Hamina nuiji Puijon nurin ensimmäisellä jaksolla juoksuin 7-2 ja toinen jakso päättyi nytkin tasalukemiin 2-2. Kesäkuussa kumpikin joukkue teki toisella jaksolla kaksi juoksua enemmän.

Haminan kahden pisteen voitto tarkoittaa sitä, että Hamina säilytti kakkostilansa seitsemän pistettä sarjaa johtavan Siilinjärven Pesiksen takana. Puijo on yhä sarjassa neljäntenä, mutta matkaa kolmantena olevaan Pöytyään on neljä pistettä. Takana kärkkyvät pisteen päässä Tampere ja Jyväskylän Kiri, eikä etumatka lauantaina Puijon vieraaksi saapuvaan Muhokseenkaan ole kuin kaksi pistettä.

Puijo saa runkosarjan jäljellä olevissa otteluissa tehdä tosissaan töitä, että paikka viiden parhaan joukossa varmistuu. Se takaisi pääsyn ykkössarjan välieriin ja niiden jälkeen mahdollisesti karsimaan superpesispaikasta ensi kaudelle.

Puijo aloitti ottelun Haminaa vastaan mallikkaasti. Avauspinnan löi Lassi Vuorela, joka kotiutti välilyönnillä Simo Vainikaisen. Jokeri Roope Haapalo löi toisen juoksun kovalla maalyönnillä kakkospesää kohti.

Siihen Puijon ilonaiheet sitten jäivätkin. Hamina takoi ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla peräti viisi juoksua ja Puijon selkäranka naksahti. Juoksujen teon aloitti Juha Leskinen kahdella hidastetulla lyönnillä kakkospussiin.

Sama oli suunta Haminan juoksuja tuoneilla lyönneillä koko ensimmäisen jakson ajan. Suurin osa seitsemästä juoksusta tuli pussinpohjalyöneillä tai maalyönneillä kakkossaumaan. Paikka oli etukäteen katsottu ja päätetty.

Puijon pelinjohtajan Mikko Pirhosen mielestä joukkue ulkokentällä passivoitui liikaa. Se näkyi selvästi katsomoon: ulkokenttä ei liikkunut ja maapalloja tultiin vastaan laiskasti.

Puijon ykköspalkittu Antti Rinnevuori myönsi hänkin, että hyvän alun jälkeen joukkueen selkä nitkahti.

-Se oli anteeksiantamatonta. Niin ei saisi käydä. Nyt on aika synkät mietteet, Rinnevuori sanoi.

Toisella jaksolla Puijo pelasi aktiivisemmin, mutta tasatulokseen auttoi myös se, että Hamina teki ulkokentällä tukun virheitä. Pallot eivät pysyneet räpylässä ja jos pysyivät, helppojakaan polttoheittoja ei pesillä saatu kiinni.

Jakso alkoi erikoisesti. Haminan kärkietenijä Joona Mäkelä löi kolmosrajasta läpi ja ehti lyönnillään kakkoselle saakka. Puijon ulkokenttä löysi pallon nopeasti, mutta kun se palautettiin kotipesään, syöttötuomari havaitsi, että kyse ei ollut tuomarin merkkaamasta pelipallosta.

Episodi tulkittiin niin, että pallopojat olivat erehdyksessä panneet väärän pallon putkeen, josta se heitettiin jakson alussa peliin. Mäkelän lyönti mitätöitiin, aivan niin kuin sääntöjen mukaan pitääkin menetellä. Haminan ykköspalkittu ja kapteeni Henri Heikkilä ei vielä pelin jälkeenkään ollut täysin varma, että tilanne tuomittiin oikein.

Puijo ei taaskaan saanut Haminalta pistettäkään, mutta pelinjohtaja Pirhonen löysi pelistä hyviäkin asioita. Puijon lukkarina pelasi Matias Litmanen, joka tuurasi kolmatta päivää kuumeessa ollutta vakiolukkaria Joona Sikiötä. Pirhosen mukaan harvalla joukkueella on asettaa peliin sellaista kakkoslukkaria kuin Litmanen.

-Litmanen laittoi Haminan pelaamaan tosissaan, Pirhonen sanoi.

Nyreissään Pirhonen kuitenkin oli siitä, että Puijo ei kyennyt kääntämään toista jaksoa voitolliseksi, vaikka siihen neljännen tasoittavalla olikin hyvät mahdollisuudet.

-Annoin joukkueen lyödä paljon, mutta vastineeksi ei tullut juuri mitään. En kuitenkaan syytä pelaajia; minähän peliä johdan, Pirhonen sanoi.

Puijon seuraava ottelu on keskiviikkona Vaasassa, kun vastaan asettuu Vähänkyrön Viesti. Seuraava kotiottelu on lauantaina klo 14, jolloin vastustaja on Puijon kintereillä kärkkyvä Muhos.

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top