Otteluennakko: Jatkuuko PuPen ilotulitus myös Loimaata vastaan?

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkueen kausi jatkuu tänään perjantaina kotiottelulla Loimaan Palloilijoita vastaan. Keskiviikkona kauden ensimmäinen puhtaan voiton murskalukemin Kouvolasta hakenut PuPe lähtee kotiotteluunsa hyvistä asemista. Alla on kolme peräkkäistä voittoa, joista viimeisimmässä, viihdearvoltaan korkeassa matsissa kuopiolaiset takoivat peräti 24 juoksua vastustajan 12 juoksua vastaan. Perjantaina nähdään, jatkuuko sisäpelin ilotulitus myös Loimaan saapuessa Puijonlaaksoon.

PuPen lyöjäjokeri Mikko Lukkari paukutti keskiviikkona tehot 1+10 lyötyä, joiden turvin mies on tällä hetkellä koko Ykköspesiksen lyöjätilaston kärkipaikalla (1+14=15). Myös Waltteri Hämäläisen alkukausi on ollut mainio, sillä mies keikkuu sarjan top-7-listalla lyödyissä (1+5), tuoduissa (7) ja kärkilyönneissä (23). Yhden pelin vähemmän pelannut kapteeni Markus Lehtiniemi on niin ikään ollut hurjassa iskussa kahdessa aikaisemmassa ottelussaan.

Alkukauden ensimmäisissä otteluissa PuPen sisäpeli tökki ajoittain pahastikin, mutta keskiviikon hurjastelun myötä onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mikä on jatkoa ajatellen tärkeä asia. Vastaavasti ulkopelissä PuPe on antanut paljon takatilanteita ja päästänyt yllättävän paljon juoksuja (34) läpi alkukauden, joten tässä lienee isoin kehityskohta kauden edetessä. Vaihtuvuutta on ollut kokoonpanossa paljon, joten ulkopelin ja sisäpelin ryhmittymä hakee vielä muotoaan pitkin kautta.

Loimaa ollut hankala vastustaja

Perjantaina vieraaksi saapuva Loimaan Palloilijat oli viime kaudella PuPelle paha vastustaja, sillä se vei molemmat keskinäiset kamppailut nimiinsä. Alkaneella kaudella Loimaa on pelannut kolme ottelua, joista se on voittanut kaksi ja hävinnyt yhden. Viisi sarjapistettä oikeuttaa tällä hetkellä sarjataulukossa sijaan kuusi, kun taas PuPe on seitsemällä pisteellään kolmantena.

Vähäjuoksuisia pelejä alkukaudella pelanneen Loimaan miehiä ei tilaston kärkipaikoilla vielä heilu, mutta joukkueessa on paljon tasaisia suorittajia. Yksi mielenkiintoisimmista nimistä on muutaman vuoden jälkeen paluun kasvattajaseuraansa täksi kaudeksi tehnyt Toni Pomell. Kotiutusosastolla vastuuta kantavat jokerit Tommi Angervisto ja Tommi Malinen.

Saako PuPe katkaistua Loimaa-tappiosarjansa perjantai-iltana – tule ihmettelemään tätä ja kaikkea muuta Puijon pesisstadionille klo 18.00!

 

Teksti: Ismo Huotari
Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top