Otteluennakko: Kouvolan Pallonlyöjät vierailee Puijolla ennen juhannustauon alkua

Puijon Pesiksen kova puristus ennen juhannustaukoa huipentuu tänään keskiviikkona Puijon Pesäpallostadionilla, kun vieraaksi Kuopioon saapuu paljon nuoria lupaavia pelaajia täynnä oleva Kouvolan Pallonlyöjien Ykköspesis-joukkue.

Joukkueet kohtasivat harjoituskauden aikana kahdesti, joissa KPL oli molemmissa otteluissa vahvempi. Ensimmäinen joukkueiden välinen kohtaaminen kamppailtiin maaliskuun halliturnauksessa Kuopiossa ja toinen ottelu pelattiin ulkokauden avauksessa Kouvolassa.

Kuitenkin, kun joukkueet kohtasivat virallisen sarjaottelun merkeissä Kouvolan KSS Energia Areenalla 25. toukokuuta, Puijon Pesis vei kolme pistettä mukanaan Kuopioon. Ottelu oli varsin värikäs kohtaaminen, sillä ottelussa lyötiin peräti 36 juoksua ja 7 kunnaria. Puijon Pesis voitti ottelun jaksoin 0-2 (4-5, 8-19) ja muun muassa Mikko Lukkari löi ottelussa 1+10 juoksua taululle. Samanlaista sisäpelin ilotulitusta tuskin nähdään tänään Kuopiossa, mutta hyvän päivän sattuessa molemmat joukkueista ovat erittäin lyöntivoimaisia nippuja.

Puijon Pesiksen ulkopelaaminen on ollut viimeisissä otteluissa todellista huippuluokkaa ja viime sunnuntain ottelussa Oulun Lippoa vastaan, myös sarjan kärkijoukkue törmäsi Puijon vahvaan räpyläpeliin. Kuopiolaiset onnistuivat tekemään kahden pisteen vierasryöstön Oulusta, kun Puijon Pesis voitti ottelun jaksoin 0-1 (0-1, 3-3). Edellisissä otteluissa Puijon pelilliset haasteet ovat puolestaan olleet sisäpelin puolella, vaikka Lippo-peli antoikin jo osviittaa paremmasta. Ainostaan neljä lyötyä juoksua sarjan kuuminta joukkuetta vastaan riitti sunnuntaina voittoon, mutta sisäpelissä oli jo viitteitä paremmasta mailavireestä.

Lippo-peliä edeltäneessä perjantain Alajärvi-kohtaamisessa Puijo löi taululle niin ikään neljä juoksua ja tätä edeltäneissä Lippo- ja Lohi-otteluissa kuopiolaisten lyötyjen saldo jäi ainoastaan yhteen juoksuun. Sisäpelin osalta puhtaampaa kamppailua odotetaan tämän päiväisestä Kouvola-ottelusta ja kotijoukkueen toiveissa on varmastikin sisäpelin saaminen hyvään kuntoon ennen juhannustauolle lähtöä.

Puijon ulkopelaaminen on ollut viimeisimmissä otteluissa raudan lujaa ja sen pohjalle on helppo rakentaa vahvaa kokonaisuutta. Vastustajajoukkue KPL:llä on allaan tappio Alavuden Peli-Veikkoja vastaan, mutta sarjataulukossa joukkue sijoittuu Puijoa yhden sijan verran ylemmäksi. Kouvolan Pallonlyöjät on pelannut yhden ottelun kuopiolaisia enemmän ja on 12 ottelun jälkeen kerännyt 21 pistettä sarjataulukkoon. Puijon Pesiksen pistemäärä 11 pelatun ottelun jälkeen on 19. Tämän iltaisessa kamppailussa Puijolla on siis mahdollisuus ottaa kolmen pisteen voitolla sarjataulukon toinen sija nimiinsä.

Puijon Pesiksen koppari Okko Räty kommentoi illan ottelua seuraavalla tavalla: ”Loistava fiilis lähteä pelaamaan, kun on hieno vieraspeli takana ja ulkopeli on huipputasolla. Kopla on todella laadukas jengi ja varmasti on tiukka matsi luvassa!”

Puijon Pesis – Kouvolan Pallonlyöjät -ottelu pelataan Puijon Pesäpallostadionilla keskiviikkona 22. kesäkuuta klo 18:oo alkaen, jonka jälkeen joukkueet suuntaavat viikon mittaiselle juhannustauolle. Tule kannustamaan Puijon Pesis voittoon!

Kuva: Saimi Airaksinen
Teksti: Miska Peltoniemi

Scroll to Top