Otteluennakko: Tarttuuko Lohi Puijon Pesiksen haaviin?

Puijon Pesis koittaa katkaista kahden ottelun tappioputkensa keskiviikkona kotikentällään Osuma Areenalla, jonne vastustajaksi saapuu Jyväskylän Lohi. PuPen ja Lohen välillä on vuosien saatossa nähty useita hyvin tunnepitoisia ja tasaväkisiä kamppailuja, eikä keskiviikon osaltakaan ole mitään syytä tinkiä tästä.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa odotettua vaisummin. PuPen otteet ovat ailahdelleet paljon ja etenkin ulkopelissä päästetyt läpilyönnit ovat maksaneet kuopiolaisille monta jaksoa. PuPe on kerännyt seitsemässä pelissään yhdeksän pinnaa ja se on sarjassa seitsemäntenä.

Vierailija Lohi on puolestaan sarjassa toiseksi viimeisenä. Kuudessa ottelussa se on napsinut viisi pistettä. Takkuista on ollut etenkin sisäpelissä, sillä kuudessa pelissä juoksuja on tullut tehdyksi vain 27. Vertailuksi PuPella vastaava lukema on 57. Lohi on kuitenkin pitänyt ulkopelinsä aiemmiltakin vuosilta tutun tiiviinä, kun omissa on soinut 33 kertaa (PuPe 48).

PuPen alkukauden sensaatio on ollut Jani Hämäläinen, joka johtaa koko Ykköspesiksen lyöjä- ja kärkilyöntitilastoa. Helsingin Puna-Mustien kasvatti valittiin täysin ansaitusti Ykköspesiksen toukokuun pelaajaksi. Myös jatkuvasti lisää vastuuta saava Mico Huttunen on ollut viime peleissä kovassa iskussa sekä lautasen ääressä että mailassa.

Lohen puolelta lyöjätilastossa korkeimmalla on Teemu Lepistö sijalla yhdeksän (0+10). Sisäpelissä tehokkaimpia kärkilyöjiä ovat olleet Valtteri Havukainen ja Waltteri Väistö.

Kuva: Tapio Hartikainen

Scroll to Top