Oulu taisteli voiton selkä seinää vasten

Ykköspesiksen kolmas välieräottelu Puijon Pesiksen ja Oulun Lipon välillä ratkaistiin vasta supervuoroparissa. Kahden tasan pelatun jakson jälkeen voitto jäi Ouluun juoksuin 1-1, 3-3, 1-0.

Ottelu alkoi Puijon kannalta jälleen mainiosti, kun Teemu Nivala kotiutti Nestori Moision heti ensimmäisessä sisävuorossa. Kasperi Salmela toi Lipon tasoitusjuoksun toisessa vuoroparissa.

Tämän enempää ei sisäpelillä ensimmäisessä jaksossa juhlittu, eikä kolmostilanteitakaan nähty kuin pari joukkuetta kohti.

Hyvä ulkopeli jatkui myös toisella jaksolla. Ensimmäisessä vuoroparissa kumpikin pääsi kokeilemaan kotiuttamista kerran siinä onnistumatta.

Juuso Väisäsen ulkopeli sujui ykköspalkinnon arvoisesti.

Toisen aloittavalla alkoi tapahtumaan. Ensimmäisenä lyömään tullut Lipon ykköspalkittu Ari Lankinen puhkaisi kakkossauman kunnarin arvoisesti ja juoksi vielä kotiinkin Miika Keski-Petäjän lyömänä. Keski-Petäjä löi myös jakson kolmannen juoksun seuraavassa vuoroparissa kotiuttaen koko päivän kuumana käyneen Jimi Heikkisen.

Toisella jaksolla nähtiin tähän mennessä Oulun parasta ulkopeliä sekä Puijon huonointa sisäpeliä aina neljännen tasoittavalle asti. Waltteri Hämäläinen aloitti kirin kotiuttamalla Niko Asunmaan, seuraavana lyöntivuorossa ollut Nivala löi kotiin Väinö Väänäsen ja kapteeni Kasperi Laasonen hiljensi stadionin tasoittamalla pelin. Voittojuoksu jäi kuitenkin tekemättä kovasta yrityksestä huolimatta.

Ismo Huotarin akrobaattiset suoritukset jatkuvat tänäkin syksynä.

Supervuoroparissa Puijo ei päässyt kakkospesää pidemmälle. Tasoittavalla kuudes kerta toden sanoi – Markus Hallasuon päivän ensimmäinen onnistunut lyönti ratkaisi pelin.

Kauaa ei ehditä tappiota murehtimaan, kun sarja on jälleen katkolla sunnuntaina 6.9. klo 16.00. Nyt jos koskaan tarvitaan kotiyleisön tukea! Tulkaa huutamaan Puijon Pesis kohti ykköspesiksen loppuottelua!

Kuvat: Saimi Airaksinen