Oulunsalo jätti Puijottaret ilman pisteitä – katseet jo lauantain Vaasa-kamppailussa

Puijottaret matkasi torstaina Oulunsalon Vasaman vieraaksi, jossa kuopiolaiset saivat kylvetyksen sekä kaatosateen, että kotijoukkueen toimesta. Ottelu oli kotijoukkueen sisäpelin näytöstä, OsVan rakenneltua ottelussa peräti 34 kolmostilannetta. Myös Puijottarien sisäpeli onnistui sateisessa säässä hyvillä prosenteilla, mutta ne tärkeimmät eli pisteet jäivät kuitenkin saamatta. Oulunsalo piti pisteet itsellään jaksovoitoin 2-0 (6-3, 9-5).

Otteluun valmistautuminen vierailijoiden osalta ei ollut paras mahdollinen, sillä Puijottaret joutui tekemään myllerrystä suunniteltuun kokoonpanoon sairastapauksien johdosta vielä pelipäivän aamuna ja tämän myötä Mira Kettunen pääsi debytoimaan Ykköspesiksessä Puijottarien paidassa.

Oulunsalo starttasi ottelun parhaalla mahdollisella tavalla, lyötyään ensimmäiseen sisävuoroonsa peräti neljä juoksua. Sara Piispasen sivallus kolmosluukusta poiki kotijoukkueelle kaksi juoksua ja lisäksi Maria Kankaanpää sekä Annika Toikka löivät molemmat yhdet juoksut per nenä. Takaa-ajoasemaan joutunut Puijottaret rakenteli tilannetta ykköskärjellään heti ensimmäisessä sisävuorossaan, mutta juoksut jäivät saamatta. Vierailijoiden toinen juoksu syntyi kuitenkin toisen tasoittavalla, kun Salla Vertanen kotiutti Aino Monosen.

Oulunsalo kasvatti kuitenkin johtoaan kolmannessa vuoroparissa, kun Anne-Mari Rinne sekä Marjaana Keltto löivät kotijoukkueen viiden juoksun johtoon. Puijottaret sai ensimmäisen jakson loppuun pienen kirin päälle, kun ensin Sini Suihko yllätti OsVan ulkokentän kotiutettuaan Anni Ollikaisen ja lisäksi Emilia Helminen löi Aurora Mäkisen kotiin.

Toisella jaksolla Puijottarien peli-ilme parantui ja numeroksi kuusi siirtynyt Sara Kujanen löi Puijottaret ottelussa ensi kertaa johtoon. Sara Piispanen tasasi kuitenkin puntit heti OsVan tasoittavalla sisävuorolla ja seuraavassa vuoroparissa Oulunsalo karkasi taas johtoon. Jasmiina Juntunen kiersi ensin kunniaa tyhjään kenttään ja toi tuplajuoksun kotiin Sara Kinnusen lyönnistä.

Kolmannessa vuoroparissa Puijottaret nousi rinnalle ja ohi kolmella juoksulla. Iiris Huotari kavensi ensin tilanteeksi 3-2, jonka jälkeen Huotari toi Siiri Pulkkisen lyönnistä pelin tasoihin. Sara Kujanen jatkoi tästä ja kotiutettuaan Emilia Helmisen vierailijat nousivat jo johtoon. Oulunsalon kaimat Sarat Piispanen sekä Kinnunen vastasivat kuitenkin Kujasen huutoon tasoittavalla sisävuorollaan vieden OsVan takaisin johtoon.

Puijottaret taisteli itsensä vielä Sara Kujasen illan kolmannella lyödyllä juoksulla 5-5 -tasatilanteeseen, mutta kiri ei kantanut johtojuoksuun asti ja Oulunsalo varmisti voittonsa ennen viimeistä sisävuoroaan. Tasoittavalla sisävuorollaan kotijoukkue saalisti kolmannen sarjapisteen, kun kovassa lyöntivireessä olleen Sara Kinnusen lyönti kakkosluukkuun tuomittiin osuneen kenttään ja läpilyönnin seurauksena Kinnunen tyhjensi pajatson ja OsVa juhli täyttä pistepottia.

Lauantaina vastassa Vaasan Mailattaret

Puijottarilla on jäljellä runkosarjassa enää viisi ottelua, joista ensimmäinen pelataan heti lauantaina, kun vieraaksi Puijon pesäpallostadionille saapuu Vaasan Mailattaret. Vaasa kuuluu Naisten Ykköspesis-kauden kovimpiin yllättäjiin ja se on tällä hetkellä Pohjoislohkon toisella sijalla. Vaasa on hävinnyt tällä kaudella ainoastaan yhden ottelun, joten vastus Puijonlaakson lauantai-illassa on varmasti kova.

Kuopiolaisten vahvuudet ovat viime aikoina olleet ehdottomasti sisäpelin puolella ja siksi Puijottarien iskun paikka on omassa räjähtävässä sisäpelissä. Illan ottelun kulminaatiopiste on kuitenkin siinä, että ulkopelin on nostettava tasoaan. Mikäli ulkopeli saa nollattua Vaasan kovimmat lyöjätykit, on Puijottarilla hyvät mahdollisuudet yllättää Mailattaret.

Vaasan kovimmissa lyöjätykeissä on Puijon ulkokentällä kuitenkin kova päivätyö tiedossa. Karlssonit Ada sekä Julia majailevat Naisten Ykköspesiksen lyöjätilaston sijoilla kolme ja neljä, joka kertonee paljon kaksikon lyöntipotentiaalista. Karlssonit ovat lyöneet yhteensä Vaasalle 56 juoksua (Ada 28 & Julia 27), joka on yli puolet Mailattarien tämän kauden juoksuista. Nähtäväksi jää, kuinka monta juoksua Karlssonit lyövät Kuopion lauantai-illassa.

Kotijoukkueen osalta viime aikoina kovassa vireessä ollut joukkueen ykköskärjen otteita kannattaa seurata myös lauantain kamppailussa. Yhdeksään otteluun 46 kärkilyöntiä noin 73% tehokkuudella tilastoinut Salla Vertanen on ehdottomasti yksi nimi, jonka vaihtamis- ja kotiutustehokkuutta kannattaa seurata lauantain ottelussa.

 

Tule Puijon pesäpallostadionille klo 17 katsomaan, kun Puijottaret kohtaa Vaasan Mailattaret!

 

Teksti: Miska Peltoniemi

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top