Poikien positiivinen kausi päättyi pudotuspelipettymykseen

Puijon Pesiksen taival poikien Superpesiksen pudotuspeleissä katkesi heti puolivälieräsarjaan, kun vastustaja Kankaanpään Maila haki sarjaan toisen voittonsa Puijonlaaksosta. KaMa eteni välieriin puhtaasti voittamalla toisen ottelun jaksoin 0-2 (3-4, 1-9).

Mitalitavoitteella toistaiseksi viimeiseen A-poikien Superpesiskauteen lähteneen PuPen ongelmaksi ratkaisupelissä koitui lukuisat räpylävirheet. Avausjakson neljästä vierasjuoksusta peräti kolme tuli enemmän tai vähemmän kuopiolaisten ulkokentän avustuksella. Se oli aivan liikaa, kun samalla oma sisäpelikään ei tuottanut suuria määriä takatilanteita, kun ne kirjattiin avausjaksolla KaMalle 6-8.

Saman myönsi myös PuPen pelinjohtaja Altti-Jussi Ronkainen, joka näki ottelusarjan ratkenneen juuri ulkopelissä.
­– Molemmissa peleissä oltiin hyvin voittotaistelussa mukana, kunnes se kaatui omiin ratkaiseviin räpylävirheisiin. Kaveri ei niitä tehnyt ja me tehtiin muutama, siihen me oikeastaan tämä sarja hävittiin, Ronkainen summasi.

Altti-Jussi Ronkaiselle jäi kaudesta positiivinen kuva.

 

PuPen sisäpelistä puuttui ratkaisupelissä yksi iso moottori, kun Misa Märsylä loukkaantui edellispäivän Superpesiskarsintaottelussa, eikä pystynyt pelaamaan. Avausjaksolla jatkettiin siitä mihin sarjan avausottelussa maanantaina jäätiin, eli peli eteni todella tasaisissa merkeissä.

Kankaanpää siirtyi johtoon heti avausvuorossa, kun KaMan mukana Superpesistäkin tällä kaudella pelannut Joona Anttila löi räpylävirheen siivittämänä Joonas Peltomäen kotiin. Sama parivaljakko oli asialla myös kolmannessa vuorossa, kun KaMa siirtyi 1-2-johtoon – jälleen selkeän ulkopelivirheen myötä.

PuPe-kapteeni Juho Keinänen nosti isännät kolmannen tasoittavalla tasoihin, mutta Kankaanpään vastaus viimeisessä sisävuorossaan oli tyly. Ensin PuPen lukkari Ilari Penttinen lipsautti vapaataipaleella vieraat johtoon ja hetkeä myöhemmin jokeri Jere Halttunen löi jakson ensimmäisen oikeasti lyödyn juoksun vastustamattomasti kakkosjatkeelle väliin.

PuPen ykköspalkittu, kolme juoksua lyönyt Aleksi Karttunen nostatti vielä tasoittavalla toivoa lyömällä kuopiolaiset juoksun päähän 3-4:ään, mutta kiri tyssäsi heti kavennuksen jälkeen kopinnostopaloon.

Ykköspalkittu Aleksi Karttunen löi tänään kolme juoksua.

 

Toisen jakson alku edettiin kotijoukkueen tahdissa, kun Karttusen haastelyönti linjaan riitti nopeajalkaisen Sebastian Lahden kotiuttamiseen. Toisessa vuorossa PuPella oli mainio tilaisuus laittaa lisää puita uuniin, mutta yhden palon ajolähtö kariutui masentavasti koko kentän haavoihin.

Tästä pyörähtikin liikkeelle ottelun eräänlainen kulminaatiopiste, sillä KaMa teki toisen tasoittavalleen peräti neljä juoksua. Ensin Juuso Vuorenmäki näpäytti Otto Kauppisen kotiin ja hetkeä myöhemmin Niko Ehto siirsi takakentän sirvahduksen myötä vieraat jo 1-3-johtoon. Vuoron päätteeksi Kauppinen kotiutti vielä hienolla välilyönnillä Ehdon.

Kolmannessa vuorossa tahti vaan kiihtyi. Ensin PuPe auttoi vaihtotilanteissa räpylästä ja lopulta illan sinetöi vieraiden illan ykkösmies Joona Anttila, joka pamautti kumuran yli kakkoskopparin, josta tuloksena 1+3. Tästä ei PuPe enää taisteluun noussut ja vieraat marssivat välieriin.

Pettymyksestä huolimatta pelinjohtaja Ronkainen näki kaudessa paljon hyvääkin. Myös pelaajiston suunnalta tullut palaute miellytti viuhkavelhoa.
– Kokonaisuudessaan positiivinen kuva jäi. Jätkät olivat itsekin ihan tyytyväisiä ja innoissaan, kun oppivat tälläkin iällä vielä uutta pelistä. Koko touhussa oli läpi kesän hyvää pöhinää, Ronkainen kiitteli joukkojaan.

Kolmen seuran yhdistelmäjoukkueen pyörittäminen ei varmasti ollut siitä helpoimmasta päästä, kun joukkueet lähinnä vain pelasivat yhdessä, eikä yhteisiä harjoituskertoja juuri kertynyt.
– Saatiin kyllä kaikki irti siihen nähden, millaiset vallitsevat olosuhteet olivat, Ronkainen näki.

Kuvat: Saimi Airaksinen

Scroll to Top