Pöytyä seitsemän vuoroa kuskin paikalla, mutta Puijo voitti pelin

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue näytti lauantain pelissä Pöytyä vastaan, että se pystyy kovissa paikoissa olemaan tarvittavan kova. Puijo käänsi tasaisen ottelun itselleen toisen jakson viimeisessä sisävuorossaan ja supervuorossa. Ottelu päättyi 2-1 (3-5, 8-4, 1-0) ja Puijo nappasi tililleen todella tärkeät kaksi pistettä.

Puijon pelinjohtajan Jaska Huttusen mukaan joukkue oli seitsemän vuoroparia kopissa ja pelasi vain kaksi.

-Voitto ja kaksi pistettä maistuvat makealta. Joukkue on kesän aikana kasvanut ja oppinut voittamaan. Tässäkin pelissä nähtiin, että johtavat pelaajat nostivat tasoaan tiukassa paikassa, Huttunen kiitteli.

Myös Puijon ykkösenä palkittu kolmoskoppari Antti Rinnevuori (kuvassa) tunnusti, että joukkue oli suurimman osan peliä sillassa.

-Tehtiin mahtava nousu, mikä kertoo kovasta joukkueesta, Rinnevuori sanoi.

Puijo aloitti pelin hyvin ja rakensi ensimmäisessä vuoroparissa palottoman ajon. Vastustajan ulkokenttää ei kuitenkaan saatu suorittamaan, vaan tilanne tyhjeni koppilyöntiin.

Pöytyä sen sijaan ei ujostellut. Joukkueen ykköspalkinnon saanut Mattias Kitola kiskaisi ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla ottamattoman lyönnin Puijon koppareiden välistä. Tuloksena oli kunnari ja yksi tavallinen juoksu.

Kolmannen juoksun löi Joona Iivonen. Löysän maalyönnin palauttaminen kotipesään ei onnistunut Puijon polttolinjasta eikä lukkari Joona Sikiö saanut heikkoa heittoa kiinni. Neljännen juoksun löi Pöytyän kärkietenijänä pelannut Aleksi Pajuniemi hyvällä välilyönnillä.

Puijo ei koko jakson aikana toipunut Pöytyän hurjasta aloituksesta. Ismo Huotarin kahdella ja Tommi Nissisen yhdellä juoksulla numerot kuitenkin kaunistuivat hieman, mutta Pöytyän Ville Harjun lyömä viides juoksu sinetöi jaksovoiton vieraille.

Toisen jakson juoksutehtailun aloitti Puijon Nissinen, mutta Pöytyä vastasi jokeri Marlo Jaakkolan lyömällä juoksulla.

Pöytyän kolmannessa sisävuorossa alkoi tapahtua. Ensin Puijo lahjoitti harhaheitolla vastustajalle ajolähdön kahden palon tilanteessa. Sitä purettiin välilyönnillä Antti Rinnevuoren eteen. Sataprosenttisen sisäpelin pelanneelle Rinnevuorelle tuli musta hetki, jota hän itsekin manaili pelin jälkeen.

-En huomannut, että Pöytyä otti samaan aikaan takavaihtoa. Lähdin heittämään kotiin, vaikka olisin ehtinyt polttaa miehen kolmoselle ennen kärkietenijän tuomaa juoksua, Rinnevuori moitti itseään.

-Jos olisimme sen vuoksi hävinneet pelin, olisin kävellyt kotiin, Rinnevuori sanoi.

Samasta tilanteesta Pöytyä rokotti vielä kerran ja johti jaksoa 3-1. Puijo kavensi Pöytyän etumatkaa juoksulla, mutta Kitolan läpilyönti kakkosrajasta kasvatti eron jälleen kahteen juoksuun.

Siinä tilanteessa Puijo aloitti neljännen tasoittavan sisävuoronsa, jossa se käytännössä ratkaisi pelin. Ensin Waltteri Hämäläinen kavensi tarkalla välilyönnillä eron yhteen juoksuun. Lassi Vuorelan kova lyönti kakkosrajaan tasoitti tilanteen.

Ratkaisijaksi nousi jokeri Teemu Nivala, joka ajolähdössä onnistui bravuurissaan eli kovassa kolmosrajaleikkurissa. Pallo oli metsässä ja kenttä rullasi. Nivalan juoksutili kasvoi kunnarilla ja kolmella tavallisella. Nivala palkittiin Puijon kakkospalkinnolla.

Pöytyä ei omassa sisävuorossaan saanut aikaan mitään. Puijo sen sijaan rakensi kärjestä palottoman ajon. Hämäläisen kolmosrajaan lyömä lyhyt koitui Pöytyän kohtaloksi. Lukkari Joona Iivonen ei saanut palautusheittoa kiinni ja Niko Asunmaa toi ottelun voittojuoksun.

Asunmaa oli muutenkin hyvällä pelipäällä. Tuotuja juoksuja kertyi neljä. Ulkona hän pelasi myös hyvän pelin ja muun muassa teki kaksi täpärää paloa kotipesään Pöytyän lyhyistä lyönneistä.

Kentän parhaan palkinnon palkintoraati myönsi kaksi juoksua lyöneelle Huotarille.

Pöytyän pelinjohtaja Markus Wirzenius oli pelin jälkeen myrtynyt mies.

-Olimme seitsemän vuoroparia kuskin paikalla. Toisen jakson viimeisessä ulkovuorossa teimme kuitenkin uskomattomia räpylävirheitä, jotka maksoivat voiton. Täytyy myöntää, että Puijo oli ratkaisuhetkillä isompi, Wirzenius sanoi.

Voiton ansiosta Puijo nousi sarjassa viidenneksi tasapisteisiin neljäntenä olevan Vähäkyrön kanssa. Vähäkyröllä on kuitenkin kaksi ottelua Puijoa enemmän. Sunnuntaina Puijo kohtaa vieraissa Lievestuoreen. Pisteitä tarvitaan siitäkin ottelusta.

Kuva: Saimi Airaksinen

Teksti: Mauri Liukkonen