Pudotuspelijahti jatkuu – PuPe pyrkii katkaisemaan Vähänkyrön kirouksen

Puijon Pesis palaa kahden viikon tauon jälkeen kotikentälleen sunnuntaina, kun se saa Puijonlaaksoon vieraakseen Vähänkyrön Viestin. Kuopiolaisia pykälää alempana seitsemäntenä majaileva VäVi on yhdeksän pisteen päässä PuPesta, ja kun takana muutkin joukkueet ovat sen verran kaukana, niin teoriassakin neljä pistettä viimeisestä neljästä pelistä riittää jatkopeleihin.

– Tottakai tässä tiedostetaan mikä on pelin henki ja mitä pudotuspelipaikan kairaaminen vaatii. Fokus on kuitenkin pidettävä pelissä ja sen kehittämisessä, eikä miettiä liikaa pisteitä tai erilaisia skenaarioita, Puijon Pesiksen kapteeni Ismo Huotari alleviivaa.

Vieraaksi saapuva Vähäkyrö on ollut lyhyen ykköspesishistoriansa aikana kuopiolaisille hankala vastustaja. Nyt kolmatta kauttaan Ykkösessä pelaavat pohjalaiset ovat voittaneet vuosien aikana pelatut keskinäiset kamppailut voitoin 4-1, vieläpä niin, että neljä viimeisintä kamppailua on päättynyt VäVin juhliin. Keväällä Vähäkyrössä PuPe taipui kotiutuslyöntikilpailussa, joten hampaankoloon on kertynyt täytettä jo ihan tarpeeksi.

– En tiedä, mistä nuo vaikeudet Vähääkyröä vastaan johtuvat. Alkukauden vierasmatsi oli meiltä kyllä todella heikko esitys, jossa ei ollut oikein minkäänlaista tunnetta mukana. Uskon, että tähän tulee nyt selkeä muutos ja tuo turhankin pitkäksi venähtänyt tappioputki napsitaan kunnolla poikki, Huotari täräyttää.

VäVin joukkueesta nousee esille kaksi selkeästi erottuvaa luottomiestä, Jaakko Erkkilä ja lukkari Mika Joensuu. Näiden herrojen rooli on iso niin sisällä kuin ulkonakin. Erkkilä on sarjan kärkilyöntitilastossa peräti viidentenä (117 kärkkäriä) heti PuPen Misa Märsylän (119) perässä. Kokenut Joensuu on puolestaan VäVin kovin lyöjämies, tehot 2+31=33 riittävät 12. sijaan Ykköspesiksen lyöjätilastossa.

– Näille miehille pitää saada mahdollisimman vähän tilannetta päälle. Tarkoittaa sitä, että kärkimies Jari Ojasesta lähtien keula on saatava kuriin. Jos siinä onnistutaan, niin ollaan kyllä vahvoilla, PuPe-kippari uskoo.

Vähäkyröllä on allaan ruma tappio tuplareissun alkajaiseksi Sotkamosta, kun Jaguars pöllytti pohjalaisvieraita jaksoin 2-0 (11-2, 13-3). PuPella on puolestaan alla riemastuttava Hamina-vierasvoitto supervuoron jälkeen, joka antaa hyvät lähtökohdat myös sunnuntain kotipeliin. Reseptit menestykseen ovat aika simppelit.

– Haminassa nähtiin hyvin, mikä on ero jos räpylä ei kestä tai pallot saadaan kiinni. Toisesta jaksosta lähtien puolustettiin hyvin ja se antaa taas uskoa meidän touhuun. Kun ei anneta läpilyöntejä, niin omalla sisäpelillä saadaan kyllä tarvittavat juoksut pelin voittoon.

Kapteeni nostaa omasta joukkueestaan esille pari nimeä, joita kannattaa sunnuntaina seurata tarkalla silmällä.

– ”Nasu” (Niko Asunmaa) pelaa kyllä mielestäni elämänsä kautta kärkietenijänä. Prosentit on huimat ja kärki tekee muutenkin tehokkaasti tilannetta. Nostetaan esiin myös jokeri Kasperi Laasonen, joka on ollut jo pidemmän aikaa hyvässä lyönnissä ja on siinä sivussa lyönyt muutaman ratkaisupinnan supervuoroihin, Huotari kehaisee.

Näitä tehoja tarvitaan myös sunnuntaina, kun pudotuspelitaisto käy kuumimmillaan. Tule paikalle klo 17 seuraamaan PuPen vire runkosarjan loppuhuipennuksen kynnyksellä.

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top