Puijo hävisi Kirille, mutta varmisti neljännen sijan runkosarjassa

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueen keskiviikkoilta oli kaksijakoinen: Puijo hävisi ottelunsa Kempeleen Kirille, mutta varmisti Vähäkyrön ja Pöytyän samanaikaisten tappioiden ansiosta runkosarjan neljännen sijan. Se tarkoittaa sitä, että Puijon ottelut jatkuvat runkosarjan jälkeen ja vastaan asettuu sarjassa kolmanneksi sijoittuva Manse PP.

-Minimitavoite on nyt saavutettu. Olen erittäin tyytyväinen, että tähän päästiin alkukauden kaikenlaisten hässäköiden jälkeen, sanoi Puijon pelinjohtaja Jaska Huttunen.

Runkosarjan voitosta Siilinjärven Pesiksen kanssa kamppaileva Kempele ei antanut Puijolle varsinkaan ottelun toisella jaksolla minkäänlaisia mahdollisuuksia. Ottelu päättyi 0-2 (1-3, 5-15). Kolmen pisteen voittonsa ansiosta Kempele johtaa runkosarjaa yhden pisteen erolla SiiPeen ennen lauantaina pelattavaa viimeistä kierrosta.

Puijolla oli ottelussa vain voitettavaa ja se näkyi ensimmäisellä jaksolla rentona pelinä. Joukkue pani hanttiin sarjan kärkijoukkueelle ja pelasi mallikasta ulkopeliä. Sisäpeli ei tosin sujunut aivan yhtä hyvin.

Kiri kuitenkin kampesi voiton kotiuttajajokereidensa ansiosta. Kempeleen kolmesta juoksusta kaksi löi Matti Korhonen ja yhden Marko Pelkonen. Puijon ainokaisen löi Teemu Nivala neljännen tasoittavalla. Alla oli jo kaksi paloa ja Nivala oli mailan varressa viimeisenä lyöjänä, joten kavennus oli enemmän kosmetiikkaa.

Toisella jaksolla Kiri pääsi avaamaan peliään Puijon lukuisten räpylävirheiden ansiosta. Sitä manasi myös Puijon ykköspalkittu Waltteri Hämäläinen (kuvassa).

-En oikein tiedä mitä tauolla tapahtui. Kun autoimme Kirin ensin karkuun räpylävirheillä ja huonoilla heitoilla, alkoivat heidän lyöntinsäkin pudota, Hämäläinen sanoi.

Kempeleen kotiuttajokeri Pelkonen oli hurjassa tikissä. Hän löi ottelussa kunnarin ja seitsemän tavallista juoksua. Pelkosen saldo seitsemässä ottelussa on kunnioitettavat 39 juoksua.

Palkintoraati ei Pelkosen huippupeliä noteerannut. Joukkueen ykköspalkinnon sai lukkari Jani Lassila, joka hyvän ulkopelin lisäksi toi kolme juoksua. Kakkospalkinto meni Joona Sunille, jonka kakkospuolen läpilyönti tuotti kaksi juoksua.

Puijon pelaajista onnistui Hämäläisen lisäksi Lassi Vuorela, joka löi pallon toisella jaksolla maisemiin kakkosjatkeelta. Tuloksena oli kunnari ja kaksi tavallista juoksua.

Puijo pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa lauantaina Manse PP:tä vastaan vieraissa. Ottelussa jaettavilla pisteillä ei enää ole vaikutusta kummankaan joukkueen sijoitukseen: Manse on kolmas ja Puijo neljäs, päättyipä ottelu miten tahansa.

Samat joukkueet ovat vastakkain ensi viikon keskiviikkona myös Tampereella, jolloin ne aloittavat kamppailun pääsystä superpesiskarsintaan paras viidestä –järjestelmällä. Puijon pesäpallostadionille Manse PP tulee ensi viikon lauantaina. Sarjan kolmas ottelu pelataan Tampereella heti seuraavana päivänä.

Jos neljäs ja viides ottelu tarvitaan, ne pelataan tiistaina 21.8 Kuopiossa ja torstaina 23.8. Tampereella.

-Nyt täytyy ryhtyä miettimään miten Manse voitetaan. Ehkä jotain viitteitä saadaan jo lauantaina runkosarjan viimeisessä ottelussa, myhäili Puijon pelinjohtaja Huttunen.

Kuva: Saimi Airaksinen

Teksti: Mauri Liukkonen