Puijo mittaa Pöytyän taidot kuuden pisteen ottelussa

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue taistelee kiivaasti paikasta sarjan viiden parhaan joukossa, mikä takaisi pääsyn loppupeleihin ja mahdollisesti superpesiskarsintaan. Ensimmäinen kanto kaskessa on Pöytyä, joka tulee lauantaina Puijon vieraaksi Kuopioon. Peli alkaa Puijon pesäpallostadionilla kello 16.

-Peli on kummallekin joukkueelle niin sanottu kuuden pisteen peli, toteaa hyvään vireeseen loukkaantumisen jälkeen päässyt Puijon Lassi Vuorela. Hänet palkittiin Jokioista vastaan pelatussa edellisessä ottelussa kentän parhaana.

Vuorela puhuu asiaa. Pöytyä on sarjassa kuudentena vain pisteen päässä Puijosta. Kolmen pisteen voittoja Pöytyällä on neljä eli yksi enemmän kuin Puijolla. Voitto lauantaina on kummallekin joukkueelle todella tärkeä.

Vuorela odottaa, että edessä on tiukka ja tasainen peli, joka ratkeaa pitkälti ulkopeliin. Kesäkuun vieraspelin Pöytyällä Puijo voitti supervuoron jälkeen. Vuorela muistelee ottelun ensimmäistä jaksoa.

-Pelasimme hyvää ulkopeliä, mutta sitten ote hetkeksi herpaantui ja Pöytyä iski heti kymmenen juoksua, Vuorela kertaa.

Puijoa kuritti varsinkin Toni Pomell, joka tykitti kaksi kunnaria. Nyt Pöytyä antaa Puijolle hieman tasoitusta, sillä Pomell pelaa loppukesän superpesistä Kankaanpäässä.

Pöytyän lyöntivoima ei suinkaan kadonnut Pomellin lähdön myötä. Kolmoskoppari Ville Harju on lyönyt runkosarjassa 25 juoksua ja kotiuttajajokeri Marlo Jaakkola vain yhden vähemmän.

Vuorela painottaa, että räpylän on pidettävä, jotta vastustaja jää vähille tilanteille. Tekemistä riittää, sillä Pöytyän ykköskärjessä Mattias Kittola ja Niko Julin ovat rakentaneet peliä hyvin koko kauden.

Pöytyä voitti edellisessä pelissään Vähäkyrön. Siilinjärvikin menetti Pöytyällä heinäkuussa pisteen, kun ottelun ensimmäinen jakso päättyi tasan.

Vuorelan mukaan Puijon joukkueessa on hyvä fiilis. Miehet ovat terveinä ja ulkopelipaikat ovat sen vuoksi vakiintuneet. Takana on kolmen voittopelin putki.

Joukkue tietää hänen mukaansa runkosarjan viimeisten otteluiden tärkeyden. Siitä huolimatta joukkue keskittyy yhteen otteluun kerrallaan. Jokaisessa ottelussa taas keskitytään aina käsillä olevaan tilanteeseen.

-Turha meidän on vaivata päätämme sillä, mitä Kempele tai muut tekevät. Kaikki on omissa käsissämme, Vuorela sanoo.

SiiPe-ottelussa Mantulla kuukausi sitten Vuorela sai Kimmo Lukkarin lyömän pallon silmäänsä. Nyt mies on toipunut täysin pahalta näyttäneestä onnettomuudesta. Takana on jo kaksi ottelua, joista varsinkin viime viikon perjantai ottelu Jokioista vastaan sujui mallikkaasti.

-Lataus siihen peliin oli kova, Vuorela sanoo.

Puijolla on jäljellä neljä runkosarjan ottelua. Pöytyän pelin jälkeen seuraava koitos on jo sunnuntaina Lievestuoreella. Ensi viikon keskiviikkona vastassa on kotiottelussa Kempele. Runkosarjan viimeisessä ottelussa 11.8. vastassa on Manse PP Tampereella.

Miesten ykköspesiksen ottelu Puijon Pesis – Pöytyä alkaa lauantaina 4.8. kello 16 Puijon pesäpallostadionilla.

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top