Puijo rallatteli Lievestuoreen nurin

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue näytti sunnuntaina Puijonlaakson kotiyleisölle parastaan. Puijo rallatteli Lievestuoreen Kisan nurin numeroin 2-0 (8-4, 16,3).

-Lyönnit alkavat osua. Jyväskylässä löimme Kiriä vastaan keskiviikkona kymmenkunta juoksua merkkaamattomilla lyönneillä ja nyt niitä tuli enemmän, iloitsi PuPen pelinjohtaja Mikko Pirhonen.

Erityisen hurjassa kunnossa olivat Puijon kotiuttajajokerit Roope Haapsalo ja Lassi Vuorela. Molemmat löivät kunnarin ja seitsemän tavallista mieheen. Haapsalo palkittiin kentän parhaana ja Vuorela nappasi Puijon ykköspalkinnon.

Varsinkin Haapsalon kunnarin ja kolme tavallista tuottanut lyönti kolmosjatkeelle oli upea. Pelinjohtaja Pirhosen mukaan Lievestuoreen ulkokenttä ei olisi saanut lyöntiä kiinni, vaikka olisi pelannut millä tahansa kuviolla.

-Samanlaisen lyönnin Haapsalo löi Jyväskylässä kakkospuolelta, mutta siellä pallo pomppi huoltorakennuksesta takaisin, Pirhonen muisteli.

Vuorela puolestaan löi kaksi juoksua perättäisillä kierteisillä ykkösrajanäpyillä. Toiseen Lievestuoreen ulkokenttä ei ehtinyt lainkaan mukaan, toinen taas ei tarttunut ulkopelaajan kouriin.

Vuorela on kärsinyt nilkkavammasta, mutta jalka alkaa olla jo kohtalaisessa kunnossa. Eipä olekaan ihme, että miehen mieli palaa jo ulkokentällekin, vaikka jokerihommat ovat sujuneetkin hyvin. Puijon tilanne on kuitenkin sikäli hyvä, että ulkopelipaikoistakin miehet joutuvat tappelemaan.

Kotiuttajana kunnostautui sunnuntaina myös numerolla neljä pelannut Perttu Paakkola, joka löi viisi juoksua. Ville Pietinen ja etenijä/vaihtajajokerina pelannut Matias Litmanen toivat molemmat neljä juoksua..

Puijon ykköskärki onnistui kauttaaltaan hyvin. Pietinen ja kakkosena lyönyt Simo Vainikainen pelasivat 100 prosentin tehoilla. Kärkietenijä Antti Rinnevuori ylsi 88 prosentin tehoihin. Paakkolan prosentit olivat 78.

Suotta ei Lievestuoreen pelinjohtaja Matias Hänninen ihastellut Puijon kärjen tehoja.

-Kaverin kärki oli uskomaton. Ei sitä olisi saanut kiinni millään, Hänninen tunnusti.

Kohtelias Hänninen kehui Puijon kärjen lisäksi myös yleisöä ja säätä.

-Vain me olimme huonoja, hän sanoi.

Puijolle ottelun alku ei kuitenkaan ollut helppo. Lievestuore takoi ensimmäisen jakson ensimmäisessä sisävuorossaan neljä juoksua, joita kaksi tuli harhaheitolla ja yksi kiinniottovirheen seurauksena. Pelinjohtaja Pirhonen kertoi harkinneensa jo aikalisää.

-Kun tulimme sisälle, minulle kuitenkin tuli tunne, että tästä selvitään.

Ja niin Puijo todella selvisikin. Jo omalla aloittavalla sisävuorolla joukkue meni jo yhden juoksun johtoon.

Puijon urakka jatkuu kahdella tärkeällä ottelulla joukkueen päävastustajia vastaan. Keskiviikkona on ensimmäinen Pohjois-Savon hegemoniaottelu, kun Puijo kohtaa legendaarisella Mantulla Siilinjärven Pesiksen.

Sunnuntaina 17.6. pelataan Puijonlaakson stadionilla yhtä tärkeä ottelu, kun Puijon vieraaksi saapuu Hamina.

 

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top