Puijo rutisutti SiiPen niskaa

Siilinjärven Pesiksen niska rutisi, mutta ei kuitenkaan katkennut Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueen käsittelyssä keskiviikkona Mantun kentällä. SiiPe ei edelleenkään suostunut häviämään, vaan voitti kotiutuslyöntikilpailun jatkoille menneen jännitysnäytelmän numeroin 2-1 (4-1, 2-4, s.0-0, k.4-3).

Puijon ykköspalkittu Ismo Huotari sanoi, että joukkueen hampaissa oli jo kotiutuslyöntikilpailussa voiton makua. Puijo onnistui viiden parin voimin tekemään kaksi juoksua ja SiiPen neljä paria oli onnistunut vain kerran.

Lyömään tuli viidentenä Samu Vainikainen, joka viimeisellä lyönnillään kotiutti Iiro Keräsen ja tasoitti pelin. Kotarin jatkoilla PuPe onnistui vain kerran ja SiiPe kahdesti.

Vainikainen ja koko kauden vakuuttavalla tavalla kotiuttanut Kimmo Lukkari olivat SiiPen voiton takuumiehet. Lukkari kotiutti neljä kertaa ja onnistui kotiutuslyöntikilpailussa kahdesti. Vainikainen keräsi 8 kärkilyöntipistettä.

PuPen pelinjohtaja Mikko Pirhonen antoikin pelin jälkeen tunnustusta kaksikolle. Pirhosen mielestä Lukkari ja Vainikainen ovat valovuoden edellä muita ykkössarjan pelaajia. Molemmat kestävät hyvin paineita.

Vaikka SiiPe onkin voittanut kaikki toistaiseksi pelaamansa ottelut, joukkueesta löytyy Pirhosen mukaan myös pelaajia, jotka paineita eivät kestä. Heitä painestamalla Puijo onnistui viemään ottelun toisen jakson.

Jakso ratkesi Huotarin läpilyönnillä. Pallo karkasi helpon näköisesti Mantun kuuluisaan monttuun. Tuloksena oli kunnari ja kaksi tavallista.

Mantun kenttä näyttää olevan Huotarille mieluisa paikka. Viime kesänä hän myös kunnarillaan ratkaisi SiiPe-PuPe –pelin toisen jakson. Silloin Puijo vei koko ottelun supervuorossa. Nyt joukkue ei siihen pystynyt.

-Pakko nostaa hattua vastustajalle, Huotari sanoi.

Pelinjohtaja Pirhonen oli ymmärrettävästi myrtynyt mies niukan tappion jälkeen. Hänkin antoi tunnustusta vastustajalle.

-Kyllä näki, miksi SiiPe ei ole hävinnyt peliäkään ja tulee nousemaan superpesikseen runkosarjan jälkeen, Pirhonen sanoi.

Puijon ei kuitenkaan kannata piilottaa päätään pensaaseen. Tappiosta huolimatta joukkue näytti pystyvänsä pelaamaan hyvää pesäpalloa. Puijo esimerkiksi onnistui tilanteiden rakentelussa SiiPeä paremmin. Puijolla oli ottelussa 19 kolmostilannetta SiiPen tusinaa vastaan.

Puijon kakkospalkittu Simo Vainikainen pelasi Huotarin tapaan hyvän pelin. Vainikainen kärkilyöntipisteiden määrä kasvoi kahdeksalla.

Lukkari Joona Sikiö nosti ottelun kuluessa tasoaan huimasti alun pienen haparoinnin jälkeen. Sikiö ei lautasen ääressä jäänyt yhtään huomattavasti kokeneempaa virkaveljeään Teemu Kinnusta heikommaksi.

Savolainen pesäpalloyleisö näytti jälleen kerran, että paikallispelit kiinnostavat. Väkeä Mantulla oli 1128. Todennäköistä on, että joukkueiden kolmas kohtaaminen heinäkuun 26. päivänä Puijon pesäpallostadionilla kerää paikalle myös hyvän yleisömäärän.

Puijon seuraava ottelu on sunnuntaina klo 17 kotikentällä, jolloin vastaan asettuu sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva Hamina.

Teksti: Mauri Liukkonen