Puijo sortui virheisiin, pisteet matkasivat Simoon

Puolentoista viikon tauko sarjapeleissä ei tuonut uutta virtaa Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkueeseen. Joukkue pelasi keskiviikkona kauden toistaiseksi heikoimman pelinsä ja hävisi Simon Kirille numeroin 0-1 (2-2, 3-4).

Tähän saakka on tökkinyt joukkueen sisäpeli, mutta nyt tehtiin virheitä urakalla myös ulkopelissä. Jos suoraan kohti tulevia palloja ei saa kiinni, on vastustajan helppo rakentaa tilanteita ja juoksuttaa miehiä kotipesään.

Sisäpelissä Puijo teki uskomattoman määrän niin sanottuja turhia paloja, käytännössä merkkivirheitä tai kopinnostopaloja.

– Piuhoja oli katki monessa tilanteessa. Nyt on peiliin katsomisen paikka, myönsi pelinjohtaja Jaska Huttunen pelin jälkeen.

Tappio vaikeutti Puijon tavoitetta sijoittua runkosarjassa neljän parhaan joukkoon, mikä takaisi pääsyn välieriin taistelemaan koko sarjan voitosta ja noususta Superpesikseen. Sarjakärki Oulu porskuttaa jo kymmenen pisteen päässä. Matkaa Sotkamon Jymyn Jaguarseihin ja Alajärveen on kuusi pistettä.

Pisteitä olisi hyvä saada perjantain kotipelistä Loimaata vastaan ja sunnuntain vieraspelistä Alavudella.

Keskiviikon pelin ainoita positiivisia asioita oli Niko Asunmaan sataprosenttinen suoritus kärkietenijänä. Asunmaa meni kentälle yhdeksän kertaa ja toi kaksi juoksua. Palkintoraati oli ajan tasalla ja palkitsi Asunmaan Puijon ykköspalkinnolla.

Simon pelinjohtaja Janne Anttilakin myönsi, että ”Asunmaata ei saatu kuriin”.

Toinen tasaisen varma suorittaja läpi alkukauden on ollut Väinö Väänänen, joka keräsi kuusi kärkilyöntiä 86 prosentin teholla.

Väinö Väänänen onnistui kärkilyönneissään.

Puijo rakensi kolmostilanteita 15 eli yhden enemmän kuin Simo. Kotiutuslyönneistä suuri osa jäi kesyiksi. Molemmat lyöjäjokerit eli Kasperi Laasonen ja Teemu Nivala kirjauttivat silti saldoihinsa kaksi lyötyä juoksua mieheen.

Puijon ulkokentällä erottui lukkari Seeti Surakka, joka poltti komeasti kaksi kertaa vastustajan etenijän kolmoselle lyhyistä lyönneistä. Kolmoskoppari Valtteri Pirinen haki yhden tärkeän kopin polttolinjan takaa ja esti Simon takatilanteen synnyn.

Simon pelaajista parhaaksi arvioitiin lukkari Juuso Nousiainen, jota pelinjohtaja Anttila pelin jälkeen kehui vuolaasti. Nousiainen suorittaa parhaillaan asevelvollisuuttaan ja lyöntiharjoitukset ovat jääneet vähiin. Pieni sisäpelirooli ei estänyt hyvää työskentelyä lautasen äärellä. Nousiaisen fysiikassa saattaa olla puutteita, mutta taktinen taso on hyvä.

Simon kärkietenijä Tommi Koivisto oli tehokas sisällä ja ansaitsi kakkospalkintonsa.

Simon pelinjohtaja Anttila oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon ja kahteen pisteeseen.

– Lämmittää mieltä, hän toisti pariin otteeseen.

Teksti: Mauri Liukkonen

Kuvat: Saimi Airaksinen

Scroll to Top