Puijon miehille ensimmäinen kolmen pisteen voitto

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa torstaina nujertamalla Laukaan Urheilijat puhtaasti 2-0 (7-6, 6-2). Voitto nosti PuPen seitsemään pisteeseen ja sarjan kahdeksannelle tilalle.

Sarjaohjelman erikoisuuksiin kuuluu, että PuPe pelaa vierastottelunsa Laukaata vastaan jo sunnuntaina, ei tosin vastustajan kotikentällä, vaan Jyväskylässä. Laukaa on tällä kaudella korkeimmalla sarjatasolla pelaava keskisuomalainen miesjoukkue, joten se haluaa esitellä taitojaan myös maakunnan pääkaupungissa.

Torstain otteluun Laukaa sai unelmalähdön. Kahdella polttolinjaan suuntautuneella maalyönnillä ja yhdellä harhaheitolla syntyneellä juoksulla Laukaa siirtyi aloittavalla sisävuorolla jo 3-0 johtoon.

PuPe ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan tasoitti omalla sisävuorollaan. Jokeripaidan päälleen pukenut Kasperi Laasonen aloitti lyömällä kolmossaumaan lyönnin, jota Laukaan ulkokenttä ei saanut kotipesään riittävän ajoissa. Avausjuoksun toi Misa Märsylä.

Heti perään PuPen kapteeni Ismo Huotari otti vastuuta ja siirsi Tuomas Luukkosen ykköseltä kolmoselle perättäisillä lyönneillä. Valtteri Pirinen kotiutti Luukkosen komealla vällilyönnillä. Tasoitus tuli, kun Laukaan ulkokenttä mähli Nestori Moision kopiksi tarkoitetun kenttään, eikä Huotarilla ollut kiirekään kotiin.

Laukaa ei antautunut. Joukkueen ykköspalkittu Pasi Rajala kumautti pallon kolmospuolelta maisemiin ja joukkueen etenijäjokeri Ilkka Ylitalo ehti kakkoselta kotiin. Konkari Rajala oli tehokas läpi koko ottelun. Saldona oli neljä lyötyä juoksua ja seitsemän kärkilyöntiä.

Puijon ykköspalkittu Laasonen puolestaan löi joukkueen tasoittavalla sisävuorolla pallon maisemiin kakkospuolelta ja tasoitti pelin. Laasonen onnistui ensimmäisellä jaksolla vielä kerran. Toisella jaksolla tehot hieman laskivat, mutta neljä lyötyä juoksua ei ollut hassumpi saalis.

– Mukavahan se oli, kun jokerina sai lyödä. Haluan kuitenkin pelata myös ulkokentällä. Katsotaan sitten sunnuntaina, Laasonen tuumaili pelin jälkeen.

Ensimmäistä jaksoa sävyttivät molempien joukkueiden ulkopelivirheet, mistä kertoo myös jakson juoksumäärä. Puijon pelinjohtaja Jaska Huttunen sanoikin, että jakso olisi voinut päättyä kummin päin vain. Samaa mieltä oli myös Laukaan pelinjohtaja Matias Hänninen.

Laukaa voitti kolmostilanteet 14-11, mutta Puijo oli kotiutuksissa tehokkaampi.

Toisella jaksolla paremmasta joukkueesta ei sitten ollutkaan epäselvyyttä. Puijon peli parani sekä sisällä että ulkona, Juoksuja syntyi tasaisesti lähes jokaisessa sisävuorossa ja Puijon ulkokenttä piti Laukaan nollilla sen kolmanteen sisävuoroon saakka.

Juoksujen lyömisessä onnistui Laasosen lisäksi myös Nestori Moisio kolmella kotiutuksella. Toisenkin jakson juoksut tulivat kuitenkin kopiksi tarkoitetuilla lyönneillä, joita Laukaan ulkokenttä ei onnistunut noukkimaan.

Mailan varressa oli tehokas myös Pirinen. Hän löi yhden juoksun, mutta kunnostautui hyvillä vaihtolyönneillä. Hyvä peli palkittiin Puijon kakkospalkinnolla.

Pelinjohtaja Huttunen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Alussa olimme hermostuneita, mutta toinen jakso oli jo rentoa peliä. Nyt vähän nautitaan ja sunnuntaina otetaan uusiksi, Huttunen summasi.

Kuva: Saimi Airaksinen