Puijon Pesiksen jänne ei kestänyt loppuun asti – vierailija Kankaanpää nousi sarjakärkeen

Puijon Pesis joutui tyytymään vain yhteen pisteeseen, kun miesten Ykköspesiksen sarjakärkeen noussut Kankaanpään Maila vieraili Osuma Areenalla. PuPe oli kuusi ja puoli vuoroparia niskan päällä ja hyvää vauhtia matkalla jopa puhtaaseen voittoon, mutta vieraat käänsivät pelin toisen jakson loppupuolella. Loppulukemat 1–2 (1–0, 4–5, 1–3k).

Lopputulos kuvastaa hyvin PuPea läpi kauden vaivanneesta ongelmasta.

– Ollaan lähellä, mutta ei me olla vielä kertaakaan tällä kaudella pystytty naulaamaan näitä pelejä silloin kuin olisi pitänyt naulata, PuPen pelinjohtaja Jouni Oja-Lipasti harmitteli.

Avausjakso oli todellista ulkopelin juhlaa. 3-tilanteet kirjattiin KaMan eduksi 2–3, mutta jakson ainoan juoksun onnistui värkkäämään PuPe heti avausvuorossaan, kun Jani Hämäläisen lyönti sirvahti KaMan ulkokentältä ja Ilari Penttinen sai tuoda isäntien avauspinnan.

Jakson ratkaisu oli vieraiden kannalta tyly. KaMa rakenteli palottoman ajolähdön, joista ensimmäinen yritys päättyi viimeisellä lyötyyn laittomaan. Seuraavassa tilanteessa PuPe-lukkari Seeti Surakka syötti oikeaan kohtaan ison taktisen väärän, johon lyöjäjokeri Sami Mikkolanaho ei osunut. Pallo pomppi aikansa kotipesän kaarella ja osui lopulta Mikkolanahoa jalkaan, joten tilanne tuomittiin estämiseksi – tuloksena kaksi paloa ja jakso pakettiin.

Toisen jakson alussa KaMa avasi illan juoksutilinsä Joona Anttilan lyötyä pallon väliin. PuPen vastaus oli kuitenkin vahva, kun Toni Toivanen ja Mikko Lukkari nostivat isännät nopeasti 2–1-johtoon. Roope Koskelainen lisäsi johtoa 3–1:een kolmannessa vuorossa ja tilanne näytti kotijoukkueen kannalta lupaavalta.

Ottelun suuri käännekohta nähtiin kuitenkin KaMan kolmannen tasoittavalla. Ensin Arttu Vilander kavensi 3–2:een ja hetkeä myöhemmin Anttila täräytti keskeltä takaa läpi 1+2 juoksun arvoisesti ja tilanne oli 3–5. Mikko Lukkari sai vielä viimeisessä vuorossa tililleen yhden kavennusjuoksun viimeisenä lyöjänä, kun KaMa keskittyi torjumaan läpilyönnin.

Kotareissa PuPe sai torjuttua KaMan kaksi ensimmäistä paria, mutta kolme seuraavaa teki tuhojaan ja kuopiolaisille jäi kirittävää kolmen juoksun verran. PuPen ainoa onnistuja kotareissa oli Niko Tuikka, joten lisäpiste lähti Kankaanpään matkaan.

Kotijoukkueen ykköspalkittu oli mainion pelin lukkarina jälleen pelannut Surakka. Ottelua seurasi kauden ennätysyleisö, 778 katsojaa.

– Kaksijakoinen peli. Tuntui, että peli oli aika hyvin meillä kontrollissa. Harmittaa vietävästi senkin takia, että oli todella hieno fiilis pelata tällaisen yleisön edessä. Ei pystytty heille tänään voittoa tarjoamaan, Surakka summasi.

PuPella riittää runkosarjan loppupuolella vielä kirittävää, sillä se on sarjassa sijalla kahdeksan. Seuraavan kerran joukkue metsästää pisteitä lauantaina Kannuksessa.

Kuva: Tapio Hartikainen