Puijon Pesiksen miehet tähtäävät nousuun

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkueella on juhannuksen jälkeen alkavassa sarjassa selvä tavoite: tähtäimessä on nousu Superpesikseen. Aikaisemmista kausista poiketen sarjaporrasta ylemmäs kipuaa Ykköspesiksestä vain yksi joukkue eli koko sarjan voittaja.

Pelinjohtaja Jaska Huttunen arvioi useimpien muiden asiantuntijoiden tavoin, että sarjan voitosta kamppailee neljä joukkuetta. Puijon Pesiksen lisäksi ennakkosuosikkeihin lukeutuvat Oulu, Hamina ja viime syksynä Superpesiksestä pudonnut Alajärvi.

Nousuun ei tänä vuonna riitä pelkkä runkosarjan voitto. Välieriin selviytyy neljä joukkuetta. Runkosarjan voittaja saa vastaansa runkosarjan nelosen ja kakkonen kolmosen. Finaalipaikka ratkeaa kolmella voitolla. Sama määrä voittoja tarvitaan finaalisarjassa, jotta nousu on selvä.

Puijo aloittaa urakkansa perjantaina 26. kesäkuuta kotiottelulla Alavuden Peli-Veikkoja vastaan. Seuraava kotiottelu on viikkoa myöhemmin, jolloin Puijon pesäpallostadionilla nähdään yksi sarjan ennakkosuosikeista eli Alajärven Ankkurit.

Tulevalla kaudella pelejä pelataankin perjantaisin tavallista enemmän.

– Perjantai on hyvä pelipäivä niin yleisön kuin pelaajienkin kannalta. Muina arkipäivinä pelejä on tavallista vähemmän, joten pelaajat voivat keskittyä töihinsä, Huttunen sanoo.

Useimpien pesäpalloseurojen pelaajat ja pelinjohto ovat koronaepidemian vuoksi joutuneet tinkimään palkkioistaan, joten siviilityöt ovat tarpeen.
Miesten Ykköspesikseen osallistuu kaikkiaan yhdeksän joukkuetta. Kaksinkertaisessa runkosarjassa otteluita kertyy kaikkiaan 16. Sarjasta ei tänä vuonna putoa yksikään joukkue.

– Ottelumäärä on mielestäni sopiva, Huttunen arvelee.

Puijon Pesis lähti viime syksynä harjoittelemaan isolla pelaajaringillä. Karsintaa on jo jossain määrin tehty. Ydinryhmä eli 14-15 pelaajaa pääsee joukkueharjoituksiin kiinni kesäkuun alussa.

– Silloin jatketaan siitä, mihin talvella jäätiin. Uskon, että kolmessa viikossa ehdimme hioa jalkeille iskukykyisen joukkueen, Huttunen sanoo.

Puijon Pesiksen kotiottelut kesällä 2020:

Pe 26.6. klo 18.00 Puijon Pesis – Alavuden Peli-Veikot
Pe 3.7. klo 18.00 Puijon Pesis – Alajärven Ankkurit
Ke 15.7. klo 18.00 Puijon Pesis – Simon Kiri
Pe 17.7. klo 18.00 Puijon Pesis – Loimaan Palloilijat
Ke 22.7. klo 18.00 Puijon Pesis – Oulun Lippo
Ti 4.8. klo 18.00 Puijon Pesis – Sotkamon Jymy
Pe 14.8. klo 17.30 Puijon Pesis – Haminan Palloilijat
Ke 19.8. klo 17.30 Puijon Pesis – Kannuksen Ura

Katso koko otteluohjelma täältä!

Lippujen hinnat kaudella 2020

Osta kausikortti Seat4Me:stä!

Scroll to Top