Puijon Pesiksen pesiskoulu ei hiljene heinäkuussakaan

Puijon Pesiksen SuperCorner pesiskoulun alkuun on aikaa enää kaksi ja puoli viikkoa. Starttipäivä Petosella on 5. kesäkuuta. Keskustan ryhmät aloittavat päivää myöhemmin.

Juniorivalmennuspäällikkö Heikki Litmanen odottaa, että alkavana kesänä pesiskoulun osallistujamäärä ylittää viimekesäisen.

-Kylmä kevät on hieman vähentänyt intoa pesäpalloon, mutta nyt sää jo näyttää onneksi lämpenevän.

Koulu on tarkoitettu 7-12 –vuotiaille tytöille ja pojille. Pesiskoulua ja pesäpalloa lajina on kevään aikana markkinoitu Kuopion alakouluissa. Reiluun 15 kouluun ulottunut Puijon Pesiksen kiertue saadaan päätökseen kuluvan viikon aikana.

Ilmoittautumisaikaa pesiskouluun on vielä ensi sunnuntaihin saakka. Ilmoittautua voi Puijon Pesiksen sivuilla (https://puijonpesis.fi/pesiskoulu/), josta löytyy ilmoittautumislomake. Sunnuntain jälkeen voi vielä jälki-ilmoittautua, jos ryhmissä riittää vielä tilaa.

Pesiskoulu toimii kahdella kentällä, keskustan ryhmät Puijonlaakson pesäpallosadionilla ja Petosen ryhmät Kuvelammin kentällä, joka sijaitsee Pitkälahden koulun yhteydessä. Sekä keskustassa että Petosella on erilliset aamu- ja iltaryhmät.

Uutta viime kesään verrattuna on, että nyt pesiskoulu ei hiljene kokonaan juhannuksen jälkeen kuukaudeksi. Juhannuksen jälkeen aloittaa kaikille halukkaille tarkoitettu peliryhmät. Yksi ryhmä kokoontuu heinäkuussa kolme kertaa pesäpallostadionilla ja yksi kolme kertaa Neulamäessä.

-Viime kesänä tuli palautetta siitä, että keskellä kesää oli kuukauden tauko. Otimme palautteesta opiksi, Heikki Litmanen sanoo.

Varsinaiset pesiskouluryhmät aloittavat kesätauon jälkeen 24. ja 25. heinäkuuta.

Mukaan pääsee, vaikka ei itse omistaisikaan räpylää tai mailaa. Puijon Pesis järjestää pelivälineet osallistujien käyttöön pesiskoulun ajaksi. Kaikki saavat myös harjoittelupaidan ja pääsylipun Pitkälahden SuperCorneriin.

Kaikki pesiskoululaiset saavat pesispassin, jonka haltija on vakuutettu vahinkojen varalta. Pesispassilla pääsee ilmaiseksi runkosarjan pesäpallo-otteluihin kaikkialla Suomessa.

Litmasen mukaan pesäpalloon kuuluvat lajitaidot on hyvä oppia mahdollisimman aikaisin.

-Oikea tekniikka on tärkeä. Voima ja muu fyysinen puoli tulee sitten myöhemmin iän mukana. Pesäpallo on taitolaji ja vääristä tekniikoista on hankala oppia pois, Litmanen selvittää.

Pesiskoulussa tärkeää ovat myös yhdessäolo ja kaverit.

-Monet entiset pesiskoululaiset eivät muista yksittäisiä pelejä. Sen sijaan he muistavat hyvin kaveruussuhteet ja yhdessä koetut hetket.

Puijon Pesis luonnollisesti toivoo, että pesiskoululaiset jatkaisivat pesäpalloharrastustaan seuran juniorijoukkueissa.

Litmanen vastaa ensi kesän pesiskoulun organisoimisesta yhdessä pesiskoulun rehtoriksi nimetyn Veikka Keinäsen kanssa. Nuoresta iästään (19 v.) huolimatta Keinänen on jo kokenut pelimies. Hän kuuluu Puijon Pesiksen ykkössarjajoukkueen harjoitusrinkiin.

Litmasen ja Keinäsen apuna ovat olleet Leena Hämäläinen ja Nina Rissanen, jotka olivat viime kesän vastuuhenkilöt.
Pesiskoulun opettajina on kahdeksan nuorta, jotka pelaavat itse Puijon Pesiksen joukkueissa.

Lisätietoja:
Juniorivalmennuspäällikkö Heikki Litmanen 040 5777 346
Pesiskoulun rehtori Veikka Keinänen 044 2044 448

Scroll to Top