Puijon Pesis haastaa Oulun rohkealla pelillä

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkue on hikisen urakan edessä. Sunnuntaina vieraskentällä alkavassa välieräsarjassa vastaan asettuu runkosarjan voittanut Oulun Lippo, joka pudotuspelien kynnyksellä vielä hankki kaksi vahvistusta. Oulu lähteekin ottelusarjaan selvänä ennakkosuosikkina.

Puijon Pesis on kuitenkin osoittanut, että altavastaajana se on parhaimmillaan. Viime syksynä joukkue nujersi monen pesäpalloasiantuntijan yllätykseksi Haminan Palloilijat ja eteni superpesiskarsintaan. Samaa sinnikkyyttä vaaditaan nytkin.

– Oulu on voitettavissa vain rohkealla pelillä. Meidän on uskallettava haastaa. Emme voi jäädä odottelemaan mitä vastustaja tekee, analysoi Puijon Pesiksen pelinjohtaja Jaska Huttunen keskiviikkona vähän ennen joukkueensa harjoituksia.

Huttunen laski, että keskiviikon harjoituksia varten kentällä verrytteli 14 pelaajaa. Se tarkoittaa sitä, että runkosarjan lopun pienet kolhut on paranneltu ja Oulua vastaan saadaan täydessä tikissä oleva miehistö.

Kun tämän kirjoittaa, kannattaa samalla koputtaa puuta. Puijon Pesiksessä pelaavat nuoret joensuulaiset Erkka Gröhn, Seeti Surakka, Väinö Väänänen sekä Puijon oma kasvatti Ilari Penttinen aloittavat perjantaina poikien superpesiksen välierät Joensuun Mailan joukkueessa. Toivottavasti nuoret miehet kestävät rasituksen.

Puijo selviytyi välieriin runkosarjan neljäntenä joukkueena. Se merkitsee sitä, että joukkueella ei ole kotietua välierissä eikä myöskään finaalisarjassa, jos Oulu onnistutaan voittamaan. Se ei huoleta pelinjohtaja Huttusta.

– On ehkä parempikin, että aloitamme vieraissa. Kotona olemme jostakin syystä pelanneet myös heikkoja pelejä, Huttunen sanoo.

Välierävastustajansa Puijo kuitenkin onnistui runkosarjassa voittamaan juuri kotikentällään 2-1. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin mainittava, että Oulu joutui kesken ottelun vaihtamaan lukkariaan, kun Miika Keski-Petäjä sai pallon päähänsä. Oulussa Puijo hävisi runkosarjan ottelunsa puhtaasti 1-0.

Aivan runkosarjan lopulla Oulu hankki kaksi vahvistusta. Nimekkäin kaksikosta on epäilemättä Vimpelin Vedossa kaksi Suomen mestaruutta voittanut Teemu Isoketo, joka tuo Oulun joukkueeseen lisää nopeutta.

Toinen hankinta on lähes koko kauden Siilinjärvellä Superpesistä pelannut kotiuttajajokeri Tommi Piirainen. Siilinjärvellä mies ei vakuuttanut, mutta ei kannata unohtaa, että viime kesänä Piirainen voitti Ykköspesiksen lyöjäkuninkuuden.

Oulun joukkuetta vahvistaa myös alkukauden vammoistaan tervehtynyt Tapani Piri.

Kotiutusvoimaa Oululla oli jo ennestään. Markus Hallasuo oli ylivoimaisesti runkosarjan paras kotiuttaja 58 pinnalla. Puijon Teemu Nivala oli tilaston kakkonen (38 lyötyä) ja Kasperi Laasonen kolmas (29 lyötyä).

Etenijöitä Oululla riitti myös jo ennen Isokedon pestaamista. Kymmenen parhaan etenijän tilastossa Oululla on peräti kolme miestä eli Santtu Luhtavaara, Kasperi Salmela ja Ari Lankinen.

Puijon paras etenijä runkosarjassa oli Väinö Väänänen, joka sijoittui kahdeksanneksi. Misa Märsylä ja Niko Asunmaa olivat lähellä kympin sakkia, vaikka kumpikin joutui jättämään kolme runkosarjan ottelua väliin.

Tilanteiden rakentamisessa Puijon tärkein mies on ollut Väänänen, joka todennäköisesti olisi voittanut runkosarjan kärkilyöntitilaston ellei olisi jättänyt peliruuhkan vuoksi yhtä ottelua pelaamatta.

Välieräsarjan ensimmäinen ottelu pelataan Oulussa sunnuntaina kello 16. Toinen ottelu pelataan Puijon pesäpallostadionilla keskiviikkona 2.9. kello 17 ja kolmas jälleen Oulussa lauantaina 5.9. kello 16. Neljäs ottelu pelataan tarvittaessa sunnuntaina 6.9. Kuopiossa ja viides keskiviikkona 9.9. Oulussa. Finaaliin selviytyy kolme ottelua voittava joukkue.

Teksti: Mauri Liukkonen
Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top