Puijon Pesis hioi peliä kausivalmiiksi ja kohotti yhteishenkeä etelänleirillä

Puijon Pesiksen miesten ja naisten edustusjoukkueiden harjoitusryhmät olivat viikon etelän leirillä Turkin Antalyassa. Leiriltä haettiin Suomen ulkoharjoituskautta odotellessa reipasta määrää harjoittelua lämpimissä olosuhteissa sekä yhteishengen kohottamista. Pelaajien lisäksi mukana oli seuran taustaväkeä ja kannattajia, jolloin koko matkaseurueen koko oli peräti 51 henkilöä.

Reissun puuhamiehenä toimi Puijottarien pelinjohtaja-valmentaja Pasi Penttinen.

– Noin 10 kuukautta sitten heiteltiin, että lähdettäisiinkö ulkomaille seurana treenaamaan. Töitä tehtiin paljon etukäteen, järjesteltiin asioita ja pääsimme leirille. Järjestelyt toimivat hyvin ja kelit suosivat treenaamista. Erityisen hyödyllistä oli se, että mukana oli sekä miesten ja naisten edustusjoukkueet ja seuraväkeä, niin matka oli hyvin yhteisöllinen ja hitsasi porukkaa yhteen antaen eväitä eteenpäin, Penttinen kertoi Turkin jälkitunnelmina.

Miesten ykköspesisjoukkueen päävalmentaja Mikko Lahtinen kertoi leirin harjoittelun tähdänneen siihen, että pelisysteemi saadaan valmiiksi niin, että on hyvä siirtyä ulkoharjoituskaudelle. Harjoittelu painottui niihin treenisisältöihin, jotka olivat vielä jäljellä talvikauden jälkeen.

– Jaoimme leirin harjoitukset kahteen osaan. Aamuharjoitukset keskittyivät toistoharjoituksiin, eli pääsääntöisesti ison kentän lyönti- ja sisäpeliharjoituksiin. Iltapäivisin harjoittelimme teemoitettuja asioita, kuten kolmostilannetta ja nollatilannetta. Leirin anti oli hyvä ja kun tällainen mahdollisuus tulee, se käytetään täysimääräisesti hyväksi. Seitsemän lajitreeniä ja fysiikkaharjoitukset päälle antaa hyvän pohjan jatkaa, ”Lake” totesi tyytyväisenä leirin päätyttyä.

Myös Puijottarien valmentaja-pelinjohtaja Jussi Pulkkinen oli tyytyväinen viikkoon Turkissa. Tavoitteet ja sisällöt etelänleirille olivat kirkkaat.

– Meillä oli kolme selkeää asiaa; joukkuedynamiikka, ulkopelin tilannekohtainen yhteispeli ja kolmantena ison tilan lyöntitoistot. Miljöö oli erittäin hyvä ja leiri onnistunut, Pulkkinen summasi.

Myös joukkueiden kapteenit pitivät etelänleirin antia hyvänä.

– Kokonaisuutena meillä oli onnistunut leiriviikko, niin pelillisesti kuin joukkuehengenkin kannalta. Saatiin hyviä treenejä tehtyä, vietettyä vapaa-aikaa yhdessä ja siten tutustuimme lisää toisiimme. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän pelejä, kertoi Puijottarien kapteeni Terhi Asikainen.

Samaa säveltä jatkoi myös ykköspesisjoukkueen kapteeni Ismo Huotari.

– Leiri oli hyvin antoisa. Meillä oli runsaasti hyviä treenejä ja jaksettiin painaa hyvällä asenteella. Sen lisäksi saatiin paljon yhteistä tekemistä niin joukkueella, kuin myös naisten joukkueen ja muun seuraporukan kanssa. Uskon, että saatiin tästä hyvät avut kautta varten, Huotari totesi Turkin antimista.

Tiukemman harjoittelun vastapainoksi viikkoon sisältyikin myös leikkimielisempää tekemistä ja hengen nostatusta. Matkan avausillan ohjelmassa harjoiteltiin yhdessä muun muassa pantomiimia ja ”rikkinäisen puhelimen” toimintaa. Matkan huipensi yhteinen sekajoukkueiden turnaus jalkapallon, koripallon ja beach volleyn parissa.

Scroll to Top