Puijon Pesis jäi kotiturnauksessaan neljänneksi – sarjanousija Kouvola yllätti kaikki

Puijon Pesis isännöi kuuden mies- ja kolmen naisjoukkueen ykköspesisturnausta viikonloppuna Kuopio-hallissa. Peräti 12 ottelua käsittänyt viikonloppu tarjosi joukkueille paljon hyvää dataa tämän hetken tasosta ja joukkueiden välisistä eroista.

Viikonlopun avausottelussa PuPe kohtasi Ykköspesikseen nousseen Kouvolan Pallonlyöjien kakkosjoukkueen. Avausjakso oli kuopiolaisittain synkkä. Kaksi ensimmäistä vuoroa tunnusteltiin puolin ja toisin ilman yhtäkään takatilannetta, mutta kolmannen aloittavalla vieraiden Atte Brandt ja Santeri Soininen löivät peräkkäisinä miehinä palloa väliin ja KPL siirtyi 0–2-johtoon. PuPen kavennusjuoksusta vastasi lyöjäjokeri Mikko Lukkari, jonka terävä saumalyönti puhkaisi linjan ja Misa Märsylällä oli helppo työ juosta kotiin.

Viimeisessä vuorossa Kopla meni menojaan. Ensin se sai kaksi juoksua kolmospesän yli karanneella harhaheitolla, joka näytti jo osaltaan masentaneen PuPen. Brandt lisäsi johtoa kahden juoksun arvoisella takakentän läpilyönnillä, ja lopulta jaksolukemat kirjattiin ennakkoluulottomasti pelanneelle Koplalle rumasti 1–8.

Toisella jaksolla ei tilanteilla juuri herkuteltu ja juoksut jäivät kokonaan syntymättä. Näin KPL voitti turnauksen avausottelun 0–1 (1–8, 0–0).

Lauantain toisessa ottelussa PuPe sai aamulla tökkinyttä sisäpeliään auki, kun se kohtasi toisen sarjanousijan, Haapajärven Pesä-Kiilat. Ensimmäisellä jaksolla PuPe meni menojaan iskemällä tasaiseen tahtiin juoksuja laajalla rintamalla. Jaksolukemat lopulta 7–2. Toisella jaksolla meno oli taas hiukan tahmeampaa, mutta hyvän ulkopelin ansiosta kuopiolaiset onnistuivat kairaamaan siitäkin jaksovoiton juoksuin 2–1. Ottelussa PuPen edustusjoukkueen debyytin teki 17-vuotias Veeti Venäläinen, joka suoriutuikin urakastaan mallikkaasti.

Voiton ja tappion saldonnut PuPe pelasi sunnuntaina sijoista 3-4 Kannuksen Uraa vastaan. Ottelusta muodostui tasainen vääntö, joka kääntyi lopulta Kannuksen eduksi kotiutuskisan päätteeksi 1–2 (1–2, 3–0, 1–3k). Kotiutuskisassa ratkaisevaksi lyönniksi koitui Kannuksen Tuomo Raution lyömä harvinainen kunnari, kun pallo karkasi takakentällä olleiden pressujen ja patjojen syövereihin.

Hiukan haaleasti sujunut kotiturnaus antoi pelinjohtaja AlttiJussi Ronkaiselle työkaluja loppukevään harjoitteluun. Joukkueen otteista paistoi huolimattomuus etenkin sisäpelissä, kun pelin jatkumoa sotkivat useat merkkivirheet ja kopinnostopalot.

– Viikonloppu oli tärkeä tuloksia sen enemmän laskematta. Pääsimme kierrättämään laajaa rinkiä ja nyt tiedämme tarkkaan, mitä kehitettävää pelissä on, Ronkainen mietiskeli.

Turnauksen finaalissa kohtasivat lauantaina molemmat ottelunsa voittaneet Kouvola ja Alavuden Peli-Veikot. Hyvää ulkopeliä läpi viikonlopun pelannut Kopla oli lopulta parempi puhtaasti jaksoin 2–0 (4–1, 1–0).

Puijottarien lukkari Iina Myyrä tuulettaa paloa.

Naisten puolella kotijoukkue Puijottaret, Lavettaret ja Kirittärin kakkosjoukkue pelasivat sunnuntaina kolme tasaista vääntöä. Avausottelussa Lavettaret voitti Puijottaret 2–0 (7–4, 5–3) ja toisessa se pelasi Kirittärien kanssa 1–1 (3–2, 2–6) -tasapelin. Koko turnauksen päättäneessä myöhäisillan ottelussa Puijottaret oli puolestaan Kirittäriä parempi kotiutuskilpailun jälkeen 2–1 (4–1, 4–5, 3–2k).