Puijon Pesis juhli vaiherikasta kautta isosti

Puijon Pesiksen kauden 2016 huipentanut päätöstilaisuus pidettiin torstaina 3.11. Kuopion kaupunginteatterilla. Palkitsemisia ja teatterinäytöksen ”Sukuvika” sisältänyt tilaisuus keräsi varsin mukavan osallistujamäärän, kun paikalle oli saapunut reippaasti toista sataa savolaista pesisihmistä. Alussa teatterinjohtaja Pekka Laasonen toivotti seuraväen tervetulleeksi taloon ja miehen myyntipuhe illan näytöksestä osui kyllä kohdalleen, sillä naurua ja hulvatonta menoa todellakin riitti aivan loppuun asti.

Puijon Pesiksen kausi 2016 oli varsin vaiherikas. Seuran puheenjohtajuus vaihtui syksyllä 2015, kun pitkäaikainen puheenjohtaja Mika Määttänen siirtyi syrjään ja tilalle vastuullisiin saappaisiin nousi Aleksi Eskelinen. Toinen merkittävä tapahtuma koettiin myöhemmin talvella, kun aiemmin seuran edustusjoukkueen, Suomensarjan ja B-pojat käsittänyt Kuopion Seudun Pesäpalloilijat ry ja junioripuolen Puijon Pesisjuniorit ry yhdistyivät yhdeksi seuraksi – Puijon Pesis ry:ksi. Uuden seuran jatkoksi PuPe uusi myös ilmettään uudella logolla sekä moderneilla, entistä näyttävimmillä internetsivuilla.

Kilpailullisesti kausi oli myös positiivinen. Miesten ykköspesisjoukkue sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja se jatkoi pelejään Ykköspesiksen välieriin. Välieräsarjassa Tampereen Manse PP oli kuitenkin vahvempi voitoin 3-1. Koettiinpa seurassa kuitenkin yksi sarjanousukin, sillä päättäjäisissä Vuoden joukkueena palkittu naisten maakuntasarjan joukkue nousi ensi kaudeksi Suomensarjaan.

Vuoden pesistekona palkittiin itseoikeutetusti Apsi Apinan pesiskoulu, joka oli viime kesän ehdottomia kohokohtia seurassa. Pesiskoululaisten määrä yli tuplaantui edelliskesään verrattuna – tänä kesänä heitä oli päälle 100.

Vuoden pelaajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Miesten ykköspesisjoukkueen oma sisäinen äänestys ja netissä järjestetty yleisöäänestys toivat kumpikin saman lopputuloksen, joten hyvällä syyllä voidaan todeta Simo Vainikaisen ansainneen palkintonsa. Simo keräsi yleisöäänestyksessä 26,25% annetuista äänistä.

 

Puijon Pesiksen kauden 2016 palkitut:

”Vuoden onnistuja” joukkueittain:

F/G-pojat/E-tytöt: Veeti Hämäläinen
E-pojat: Hugo Suihkonen
D-pojat: Miki Tiirikainen
B-pojat: Valtteri Pirinen
Maakuntasarja, naiset: Kati Pelander
Maakuntasarja, miehet: Juuso Rauhala
Suomensarja, miehet: Miro Kähkönen

Vuoden tuomari: Petrus Kuronen
Vuoden ohjaaja/valmentaja: Jussi Linnaranta
Vuoden talkoolaiset: Riitta Turunen & Pauli Vainikainen
Vuoden pesiskoululaiset: Eevi Hyvärinen & Juuso Miettinen
Vuoden pesisteko: Apsi Apinan pesiskoulu
Vuoden pelaaja (MYP)
-joukkueen valinta: Simo Vainikainen
-yleisöäänestys: Simo Vainikainen
Vuoden joukkue: Naisten maakuntasarja

Scroll to Top