Puijon Pesis kuittasi lauantain kalavelat – Lohi jäi haaviin kauden ennätysyleisön edessä

Miesten Ykköspesiksen kärkipaikalla viihtyvä Puijon Pesis kärsi lauantaina kauden toisen tappionsa Jyväskylän Lohelle vieraskentällä, mutta sunnuntaina meno oli toista luokkaa. Aivan erilaisella latauksella kotikentällään esiintynyt PuPe otti selkeä voiton jaksoin 2–0 (5–3, 6–0). Voittoa todisti kauden ennätysyleisö, 606 katsojaa.

– Eilisen tappion jälkeen juteltiin vielä pitkään Kuopiossa ja lähdettiin siitä valmistautumaan tähän peliin. Iso tasonnosto ja se riitti tänään. Hyvä valmistautuminen näkyi etenkin ulkopelissä, PuPen pelinjohtaja Jaska Huttunen kertasi.

Bact-to-back -hengessä pelatussa kamppailussa riitti alusta asti tunnelmaa, varsikin kun Lohen kannattajaryhmä oli lähtenyt vierasreissulle rumpuryhmineen, ja mukana katsomossa oli niin pesiskoululaisia kuin maanantaina alkavalle Nuorisoleirille ennakkoon tulleita junioreita ja taustahenkilöitä.

PuPe hyökkäsi heti ottelun alkuun vahvasti tehden avaussisävuorolla kolme juoksua Kasperi Laasosen, Valtteri Pirisen ja Ilari Penttisen lyönneillä. Lohi nousi toisessa vuorossa nopeasti juoksun päähän, kun Arttu Rauhamäen laittomalta haiskahtanut läpilyönti kakkospuolelta tuotti vieraille kaksi juoksua.

Juuso Väisänen ja Antti-Jussi Toropainen lisäsivät kolmannessa vuorossa kotijohdon 5–2:een, johon Lohi ei pystynyt enää viimeisessä vuorossaan vastaamaan kuin kertaalleen. PuPelle avausjakso 5–3.

Jaksotauolla katsomosta kentälle pääsivät kirmaamaan Puijon Pesiksen PeeÄssä-Pesiskouluun tänä kesänä osallistuneet lapset. Kaikkiaan pesiskoululaisia oli tänä kesänä mukavasti 97.

PuPen jokerit ratkaisijoina toisella jaksolla

Toisen jakson tärkeän avauspinnan löi jokeripaidassa hyvin onnistunut Toropainen. PuPe otti tiukan otteen jakson ja ottelun voitosta kolmannessa vuorossa, kun ensin Toropainen näpäytti Misa Märsylän kotiin ja hetken kuluttua Laasonen löi takakentältä 1+2 arvoisen läpilyönnin Lohen kolmoskoppari Veeti Lankisen suosiollisella avustuksella. Seuraavana lyöjänä kotidebyyttinsä tehnyt Atte Kuosmanen löi tarkalla välilyönnillä Laasosen kotiin. PuPe voitti jaksoin näin tennislukemin 6–0.

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=5HDpXRGmesw’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” id=” custom_class=” av_uid=’av-q51yl2′]

Hyviä siivuja mailan varressa esittänyt Laasonen (1+3/2) palkittiin ansaitusti PuPen parhaana.

– Tunnetaso oli aivan eri kuin eilen. Koskenharjulle mentiin vain katselemaan ja kuuntelemaan mitä katsomo huutelee. Parannettiin sisäpelissä paljon eilisestä ja siitä pitää antaa tunnustusta koko jengille, Laasonen kehaisi.

Lohen leirissä peliin valmistautumisen nähtiin epäonnistuneen lauantain kovan kotivoiton jälkeen.

– Vähän liian rento ja välinpitämätön valmistautuminen oli ja se näkyi sekä räpylässä että mailassa. Päättäväisyys puuttui kaikesta tekemisestä, Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu kommentoi.

 

Teksti: Ismo Huotari
Kuva: Saimi Airaksinen

 

 

 

 

 

Scroll to Top