Puijon Pesis lähtee jatkamaan talvikauden voittoputkeaan perinteisessä kotiturnauksessa

Puijon Pesis isännöi tuttuun tyyliin omaa halliturnaustaan hiihtolomaviikon päätteeksi. Jo perjantaina Kuopio-hallissa nähdään D-C-junioreiden otteluita, sekä Puijottarien naisten ykköspesisjoukkueen harjoitusottelu Kirittärien Talent -joukkuetta vastaan.

Lauantaina kentän valtaavat miehet, kun edessä on neljän joukkueen harjoitusturnaus. PuPen lisäksi turnaukseen osallistuvat Kouvolan Pallonlyöjien ykköspesismiehistö, Kannuksen Ura ja Jyväskylän Lohi.

PuPe avaa lauantain ohjelman klo 9.30 alkavalla ottelulla KPL:ää vastaan ja illan päätteeksi se kohtaa vielä Lohen klo 19.00. Kuopiolaisten riveissä kotiturnausta ja hallikauden huipennusta odotetaan hyvillä mielin.

– Mukava päästä pelaamaan talven vikat harkkapelit kotihallissa. Vaikka kevätaurinko jo paistelee, niin vielä joudutaan vähän aikaa sisätiloissa harjoittelemaan, niin nämä pelit katkaisee mukavasti harjoituskautta, täksi kaudeksi takaisin PuPen paitaan viiden vuoden tauon jälkeen palannut Ville Pietinen mietiskeli.

Pietinen teki paluun Puijon paitaan viiden vuoden tauon jälkeen.

PuPe on pelannut tällä hallikaudella kaksi peliä, joista molemmat se on voittanut. Tammikuussa se kaatoi Lohen niukasti 1–0 (4–3, 3–3) ja helmikuussa toisen jyväskyläläisjoukkueen, Kirin, puhtaasti 2–0 (2–0, 5–3).

– Viikonlopun peleissä kehitetään omaa peliä, eikä juurikaan keskitytä vastustajan läpikäyntiin. Kahta voittoa sieltä lähdetään hakemaan, Pietinen täräyttää.

Lohi on tältäkin kaudelta jo tuttu joukkue, mutta ”Kopla” on ainakin Pietisen papereissa vielä kysymysmerkki. Sen vaarallisuus kuitenkin tiedetään.

– Kouvola-aamupeli on ihan mysteeri, kun ei tiedä yhtään ketä sieltä on tulossa pelaamaan. Mutta jo viime kausi osoitti sen, että siellä nuoret pojat pelaa hyvää pesistä. Illalla sit kohdataan Lohi, joka talven ensimmäisessä hallipelissä voitettiin niukasti. Varmasti tiukka peli tulee ja eiköhän siellä vähän tunnettakin nähdä pelissä, Pietinen lupailee.

Puurtilan Kisa-Poikien kasvatti Pietinen pelasi edellisen kerran PuPe-paidassa kaudella 2017. Sen jälkeen kolme kautta vierähti ensin Siilinjärven Pesiksessä ja kaksi viimeisintä sesonkia mies edusti Imatran Pallo-Veikkoja. Neljän Superpesis-kauden kokemuksella miehestä voidaan odottaa johtavaa pelaajaa koko Ykköspesiksessä.

– Mukava olla takasin Kuopiossa ja PuPessa. Hyvin on jätkät ottanu mukaan porukkaan. Innolla tässä jo odotellaan, että päästään kesällä pelaamaan uusitulle Puijon stadionille, Pietinen hehkuttaa.

Aikataulu:

Pe 10.3. klo 18.30 Puijottaret–Kirittäret
La 11.3. klo 9.30 PuPe–Kouvola
La 11.3. klo 12.00 Kannus–Lohi
La 11.3. klo 16.30 Kouvola–Kannus
La 11.3. klo 19.00 PuPe–Lohi

Lisätietoa lipuista ja striimeistä

Teksti: Ismo Huotari
Kuvat: Saimi Airaksinen

Scroll to Top