Puijon Pesis lähtee jatkopeleihin tähtäimenä Superpesis

Ykköspesiksen runkosarja vuosimallia 2019 saatiin päätökseen keskiviikkona 14.8. Ensimmäisen kierroksen vastustaja selvisi vasta ihan loppumetreillä Ulvilan Pesä-Veikkojen ottaessa kaksi pistettä Haminalta. Kolmen pisteen voitolla Puijon vastustajaksi olisi tullut Oulun Lippo.

Hamina putosi Ykköspesikseen täksi kaudeksi Siilinjärveä pelatun karsintasarjan jälkeen, jonka Siilinjärvi vei nimiinsä 3-1. Joukkueen tavoitteena on taatusti nousu takaisin, mutta vaikeaa se tullee olemaan. Kuudesta edellisestä ottelusta Hamina ei ole voittanut ensimmäistäkään. Kokoonpanosta on puuttunut tärkeitä miehiä. Sisäisen etenijätilaston toisena oleva Jani Ahonen siirtyi Kiteen Palloon heinäkuun lopussa ja tehopistetilastossa korkealla oleva Otso Mäkelä on pelannut viimeksi useampi viikko takaperin.

Pelimiehiä Haminalla silti riittää. Jokeri Mikko Mahlamäki on Ykköspesiksen lyöjätilaston kuudes ja Matias Hangasmaa löytyy sijalta 16. Kuopiossa kaksi edellistä kautta pelannut Lassi Vuorela osaa sekä lyödä ja tuoda ja onpa Ville Harjullakin 40 tehopistettä.

Puijon Pesiksen kausi alkoi vähillä pisteillä, kun pelipaikkoja vielä hieman haettiin. Alkukaudesta ulkokentällä häärinyt Kasperi Laasonen siirtyi jokerin rooliin ja lukkarina toiminut Waltteri Hämäläinen palasi viime kauden tapaan polttolinjaan. Valtteri Pirinen on ollut mies paikallaan lautasen äärellä ja tarvittaessa myös kopparina.

Runkosarjan päätöskierroksella selvisi myös Misa Märsylän etenijäkuninkuus. Märsylä toi 55 juoksua ja tilaston toinen, Manse PP:n Timo Torppa 54 juoksua. Etenijätilaston kymmenen parhaan joukosta löytyy myös Altti-Jussi Ronkainen 40 tuodulla juoksullaan. Niko Asunmaa löytyy sijalta 11, neljä ottelua vähemmän pelanneena.

Pelaajahuolia riittää Puijon Pesikselläkin. Pelinjohtaja Jaska Huttunen totesi edellisen pelin lehdistötilaisuudessa, että Asunmaan ja Ismo Huotarin tilannetta tarkkaillaan eivätkä miehet välttämättä pelaa ensimmäisessä ottelussa lauantaina.

Mikäli Puijo onnistuu hakemaan kolme voittoa Oranssipaidoista, siirrytään karsimaan Superpesiksen sarjapaikasta joko Kempeleen Kirin, Siilinjärven Pesiksen tai Alajärven Ankkureiden kanssa.

Ottelut Haminan Palloilijoita vastaan pelataan seuraavasti:

La 17.8. klo 17.00 Haminassa
Su 18.8. klo 16.00 Kuopiossa
Ke 21.8. klo 17.30 Haminassa
La 24.8. klo 16.00 Kuopiossa (Tarvittaessa!)
Su 25.8. klo 17.00 Haminassa (Tarvittaessa!)

Tervetuloa kannustamaan Puijon Pesis voittoon ja kohti Superpesistä!

Kuva: Saimi Airaksinen

Artikkelia päivitetty 16.8.2019 klo 14.38. Lisätty tieto Jani Ahosen siirtymisestä Kiteelle.

Scroll to Top