Puijon Pesis on ehdolla Vuoden urheiluseuraksi 2020

Kuopiolainen Puijon Pesis on yksi kolmesta urheiluseurasta, jotka Suomen Olympiakomitean asettama raati  on asettanut ehdolle Vuoden urheiluseuraksi 2020. Urheilugaalan suuri raati valitsee voittajan, joka julkistetaan suorana televisioitavassa Urheilugaalassa tammikuun 14. päivänä. Puijon Pesistä ehdotti palkittavaksi Pohjois-Savon Liikunta ry. Kaksi muuta Vuoden urheiluseura -ehdokasta ovat Pickala Golf Club Siuntiosta ja Tampereen Pyrintö.

– Ehdokkuus ja selviytyminen kolmen kärkiseuran joukkoon on suuri kunnia ja kertoo, että olemme tehneet oikeita asioita. Se antaa lisää intoa seuran kehittämiseen myös jatkossa. Tuntuu hyvältä, että tekemäämme työtä arvostetaan ja tunnustetaan myös seuran ulkopuolella näin korkealle. Seuratoimijoiden itsetunnolle ehdokkuudella on suuri merkitys, sanoo Puijon Pesiksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen.

Vuoden urheiluseura -palkintoluokassa on vuosittain teema, jonka onnistuneesta toteutuksesta seurat kilpailevat. Tänä vuonna Vuoden seura palkitaan innovatiivisuudesta eli jostakin uudesta ja luovasta ratkaisusta.

Eskelisen mukaan koronapandemian ja sen mukanaan tuomien rajoitusten vuoksi kaikissa urheiluseuroissa on jouduttu miettimään uusia toimintatapoja. Puijon Pesiksessä innovatiivisuus lähtee suoraan seuran arvoista ja niiden pohjalta yhdessä mietitystä strategiasta.

– Etsimme jatkuvasti uusia juonikkaita tapoja toimia ja kehittyä. Innovaatiot sekä into ja rohkeus toiminnan kehittämiseen ovat osa seuramme tarinaa ja identiteettiä. Siksi on vaikea nostaa esiin vain yhtä yksittäistä innovatiivista tekoa kuluneelta vuodelta, vaan kyse on isommasta kokonaisuudesta sekä tavasta ajatella ja toimia, Eskelinen jatkaa.

Kantavana teemana seuran toiminnassa on ollut tarjota pesäpallon harrastamisen mahdollisuus kaikille. Toiminnassa on huomioitu myös muun muassa maahanmuuttajat sekä erityistä tukea vaativat lapset ja nuoret sekä kehitetty jokamiehen ja -naisen höntsäpesistä. Koronapandemian vuoksi seurassa ideoitiin pienten porukoiden puisto-, piha- ja mökkipesiskonseptia sekä peruuntuneiden junioreiden pesäpalloleirien tilalle metsä- ja luontoleirit. Seuran toteuttamassa Kansallislaji kuuluu kaikille -ESR-hankkeessa pureuduttiin poikkeusaikoihin tarpeisiin luomalla digi- ja somealustoille treenivideoiden pankki, otteluiden livestriimaukset, oma podcast ja yhteisöllisiä verkkotapahtumia, joiden tavoitteena oli ehkäistä ihmisten eristäytymistä ja lamaantumista.

Puijon Pesis on pesäpallon erikoisseura, joka jatkaa vuonna 1933 perustetun Kuopion Koppareiden ja vuonna 1950 perustetun Kelta-Mustien työtä ja perinteitä. Jäseniä seurassa on 385. Toiminta on ollut vahvassa kasvussa ja seuran lisenssimäärä on kasvanut kuudessa vuodessa 210 %.

Vuoden urheiluseura -ehdokkaat 2020: https://urheilugaala.fi/vuoden-urheiluseura/

Scroll to Top