Puijon Pesis on itäisen alueen vuoden pesäpalloseura!

Pesäpalloliiton itäinen alue palkitsi vuoden 2021 onnistujia palkitsemistilaisuudessa Tanhuvaaran urheiluopistolla. Kuopion suuntaan menestystä tuli kahden pokaalin verran. Puijon Pesis palkittiin pesäpallon itäisen alueen vuoden seurana ja PuPen Juho Asikainen pokkasi vuoden D-poikajuniorin pystin.

Palkintoraati kuvaili vuoden seuraksi valittua Puijon Pesistä seuraavasti:
”Tässä seurassa on puheenjohtajan johdolla tehty määrätietoista seuran kehittämistyötä jo monen vuoden ajan. Juniori- ja valmennuspäällikkö tartuttavat positiivista ilmapiiriä ja innostusta ympärilleen, joka näkyy junioritoiminnan tuloksissa. Organisaatiota on rakennettu pala palalta ja joukkuemäärä on viidessä vuodessa lähes tuplaantunut. Miehet ja naiset pelaavat Ykköspesistä ja silmissä siintää tulevaisuudessa jo Superpesis.”

Alueen vuoden D-poikajuniorin Juho Asikaisen palkintoperustelut kuuluivat näin:
”Joukkueen tukipilari jo monta vuotta. Otti tällä kaudella isoja kehitysaskeleita sekä sisä- että ulkopelissä. Loistavia suorituksia koko kauden sekä räpylässä ja mailassa. Nousi tärkeään ulkopelirooliin myös pykälää vanhempien eli C-poikien joukkueessa.”

Puijon Pesiksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen iloitsi seurassa tehdyn laadukkaan kehittämistyön tunnustamisesta.

– Vaikka palkinnon nimi on vuoden seura, on se usean vuoden pitkäjänteisen työn tulosta. Olemme kehittäneet seuramme toimintaa systemaattisesti seurastrategian pohjalta. Tulokset näkyvät junioreiden, harrastajien ja joukkuemäärien kasvuna, toiminnan laajentumisena ja monipuolistumisena, joukkueiden menestymisenä eri sarjoissa, kehittyvinä olosuhteina ja lajin vetovoiman sekä tunnettavuuden kasvuna Kuopiossa. Eteenpäin meno kumpuaa perusasioiden kärsivällisestä kuntoon laittamisesta, rohkeasta ja jatkuvasta uuden kehittelystä sekä positiivisesta hengestä, Eskelinen kuvaili palkinnon taustoja.

Tunnustuksen merkityksen Eskelinen näkee ennen kaikkea kannustuksena jatkaa seuratoiminnan kehittämistä.

– Harjoittelimme jo tammikuussa Suomen Urheilugaalassa Vuoden urheiluseura -ehdokkuutta ja top-3 -sijoittumista, joten on mahtavaa, että nyt myös lopullinen valinta osui Puijon Pesikseen. Tämä antaa varmasti seuratoimijoille itsetuntoa ja intoa jatkaa arvokasta seuratyötä, kun saamme ulkoapäin tunnustusta siitä, että teemme hyvää työtä ja olemme oikealla polulla. Kiitos Pesäpalloliiton itäiselle alueelle palkinnosta. Erityisesti kiitos kuuluu seuran kaikille toimijoille eri tasoilla, harrastajille, jäsenille, tukijoille ja yhteistyökumppaneille. Palkinto kuuluu meille kaikille yhteisesti, Eskelinen muistuttaa.

Seurapuheenjohtaja huomauttaa, että toiminnan ylläpito ja menestys vaativat jatkuvia ponnisteluita.

– Menneisyys ei ole tae tulevaisuudesta ja nälkää kehittyä pitää olla jatkuvasti. Toiminnan laajentuminen, vaatimustason nousu, kilpailu ja seuratoiminnan moniulotteisuus haastavat meitä positiivisesti. Tarvitsemme jatkuvasti lisää toimijoita, tekijöitä ja resursseja. Puijon Pesikselle on kehittymässä upea tarina, johon kannattaa hypätä mukaan jättämään oman kädenjälkensä merkitykselliseen toimintaan. Tarjoamme jatkossakin ihmisille iloa ja suuria tunteita, elämyksiä sekä avoimen, yhdenvertaisen ja liikunnallisen ympäristön kokea yhteenkuuluvuutta. Meille yhdessä tekeminen on voimavaramme. Tervetuloa mukaan tuomaan pesäpallo kaikkien saataville Savon sydämessä!

Scroll to Top