Puijon Pesis pölläytti Superpesiskarsintoihin

Vierasjoukkue Haminan Palloilijat tarjosi tänäänkin hyvän vastuksen. Hyvää ulkopeliä ja heikompaa sisäpeliä tarjonnut ottelu ratkesi vasta supervuoroparissa Puijolle 2-1s (2-4, 5-1, 1-0).

Ensimmäisessä sisävuorossa Hamina onnistui täyttämään pesät kerran, mutta kopilla kenttä tyhjäksi ja samalla palo kotiin. Puijon etenijät poltettiin nopeasti.

Jälleen erinomaisen ulkopelin pelanneet Valtteri Pirinen ja Mikko Lahtinen olivat johtohahmoja toisessa vuorossa. Alkuun Pirinen haki tärkeän kopin Ville Lantiaisen lyönnistä. Lahtinen nappasi lyhyeksi jääneen näpyn kopiksi ja poltti Jere Heikkilän kakkoselle. Myös toinen palo oli Laken käsialaa, pallon perään ja heitto kolmoselle. Ville Aallon viimeinen lyönti oli puhdas huti, tästä kolmas palo. Tasoittavalla Puijo sai ensimmäisen ajolähdön, kun Ismo Huotarin lyönti kantoi linjan yli. Juoksut avattiin Kasperi Laasosen viimeisellä lyönnillä. Altti-Jussi Ronkainen ehti juuri ja juuri kotiin. Tilanteesta samalla kolmas palo kakkoselle.

Ulkopelisuoritukset jatkuivat. Nestori Moisio teki ensimmäisen palon kakkoselle, toinen palo ja Huotarin akrobaattinen kiinniotto myös kakkoselle ja välittömästi tämän jälkeen Lahtisen kärpänen ykköselle. Ensimmäisen vuoroparin tapaan Hamina poltti Puijon etenijät nopeasti.

Neljännessä vuorossa Hamina sai juoksutilinsä auki harhaheitolla. Moisio väläytteli taitojaan ottamalla Aallon lyönnin kopiksi, juoksemalla ykköspesälle ja tekemällä toisen palon kolmospesältä. Peräpää kopiteltiin pois ja tilannetta alettiin rakentamaan kärjestä. Lassi Vuorela järjesti takatilanteen ja Puijo otti aikalisän. Vuorela pääsi vielä itsekin ykköselle, joten ajolähtöä purkamaan viimeinen lyöjä Mikko Mahlamäki. Toisella lyönnillä kolmosraja puhki ja tilanteeksi 1-2. Pesät jälleen täyteen ja Haminan aikalisä. Juha Toikan viimeinen lyönti Juho Vänskälle kopiksi. Otso Mäkelä toi Haminan kolmannen juoksun jälleen harhaheitolla. Haminan neljäs juoksu välilyönnillä. Viideskin juoksu oli lähellä, mutta Misa Märsylän heitto kotipesään pelasti viime hetkellä. Kavennusjuoksu nähtiin vasta Puijon viimeisen lyöjän aikana. Ykköspalkittu Teemu Nivala siirsi Laasosen ensimmäisellä lyönnillä kakkoselle, toisella kolmoselle ja viimeisellä lyönnillä kotiin.

Nestori Moision ulkopeli oli tänäänkin tärkeä palanen voitossa.

 

Ensimmäisellä jaksolla Puijo onnistui hankkimaan vain kolme kolmostilannetta. Viiden lyöjän kärkilyöntiprosentti oli pyöreät nolla.

Toinen jakso käynnistyi huomattavasti paremmin. Haminan heitto kakkospesälle ei tarttunut räpylään, Märsylä kotiin kakkoselta ja Ronkainen ykköseltä. Ulkovuorossa jatkui Mikko Lahtisen show. Toinen palo kakkospesältä ja kolmas palo upealla spagaatilla!

Mikko Lahtisen akrobatiaa nähtiin useaan otteeseen.

 

Toisessa vuorossa Pirinen täytti pesät ja tilannetta purkamaan pääsi Laasonen. Toinen lyönti kopiksi, Märsylästä haava. Viimeinen laittomaksi ja ensimmäinen palo. Nivala järjesteli takatilanteen, viimeinen lyönti kopiksi. Taululla vasta yksi palo, mutta lyöjät loppuivat kesken. Tasoittavalla ensimmäinen palo Haminan pelaajan estäessä Moisiota ja toinen palo Lahtisen kädestä ykköselle. Ainoasta kolmostilanteesta juoksun löi Mahlamäki. Tilanne 2-1.

Kahden juoksun johtoon päästiin Nivalan ykkösrajapuhkaisulla, Pirinen tuojana. Tasoittavalla Haminaa ei päästetty kakkospesää pidemmälle.

Moision kumura pomppasi syöksykoppia yrittäneen kopparin yli, palkintona kauden toinen kunnari. Jälleen viimeisenä lyömään tullut Nivala kotiutti Pirisen, kun Matias Hangasmaan kauhaisu ei onnistunut. Ulkovuoron suoritus tuttuun tapaan ja kohti supervuoroparia.

Pesät täyteen kärjellä ja Waltteri Hämäläinen purkamaan. Moisiosta kotipesään ensimmäinen palo. Tilanne kuitenkin säilyi. Laasosen oli pakko lyödä viimeinen lyönti laittomaksi. Nivala kotiutti Märsylän toisella lyönnillään, hieman Haminan avustamana.

Puijon ykköspalkittu Teemu Nivala löi puolet kotijoukkueen juoksuista.

 

Tasoittavalla Vuorela yritti viimeisellä lyönnillään pomppua, lyönti etulaittomaksi ja ensimmäinen palo. Toinen palo kolmoselta, polttajana jälleen Nestori Moisio. Vuoron ainoaa kotiutusta yrittäneen Mahlamäen lyönti kantautui suoraan Märsylän räpylään ja poltto kotipesään kävi helposti. Superpesiskarsinnat kutsuvat!

– Päätettiin tauolla, että huomenna ei Haminaan enää jakseta lähteä. Kempeleen kohtaamista ehtii miettimään alkuviikosta, ei olla vielä siirretty ajatuksia siihen, Teemu Nivala kertoo.

Superpesiskarsinnat alkavat Kempeleessä keskiviikkona 28.8. Kuopiossa pelataan lauantaina 31.8. klo 17.00 ja kolmas ottelu Kempeleessä sunnuntaina 1.9. Neljäs ottelu pelataan tarvittaessa Kuopiossa torstaina 5.9. klo 17.00.

Kuvat: Saimi Airaksinen

Scroll to Top