Puijon Pesis saa jalkeille nopean miesten ykköspesisjoukkueen

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkueen viimeiset palaset loksahtivat paikoilleen, kun joukkueen runkopelaajiin vuosikausia kuuluneet Niko Asunmaa ja Ismo Huotari tekivät jatkosopimukset.

– Jokainen Puijon Pesistä seurannut tietää miten tärkeä rooli molemmilla on ollut niin joukkueessa kuin koko seurayhteisössä. Kokemuksen lisäksi molemmilla on runsaasti lajitaitoa, jota on vielä mahdollisuus kehittää, luonnehtii Puijon valmennuksessa jatkava Mikko Lahtinen.

Pelinjohtaja Jaska Huttunen nimeää kaksikon joukkueensa suunnannäyttäjiksi.

Asunmaalle ensi kausi on jo 11. Puijon Pesiksessä. Kajaanilaislähtöinen Huotari on viihtynyt kuopiolaisseurassa niin hyvin, että aloittaa yhdeksännen kautensa. Ykköspesisotteluita molemmille konkareille on kertynyt reilusti yli 200.

Asunmaalle viime kausi oli yksi tähänastisen uran parhaista. Pääosin etenijäjokerina pelannut Asunmaa meni kentälle runkosarjassa useammin kuin yksikään toinen pelaaja.

Ensi kesänä nopea Asunmaa saa tuekseen useita muita etenemiskykyisiä pelaajia. Lahtinen arvelee, että jalkeilla on ehkä Puijon Pesiksen historian nopein joukkue.

Lisää etenemisvoimaa tuovat joukkueeseen uudet hankinnat eli Niko Märsylä, Antti-Jussi Toropainen ja Juuso Väisänen.

Sotkamon Jymyn kakkosjoukkueessa viime kesänä pelannut Väisänen sijoittui kolmanneksi Ykköspesiksen runkosarjan etenijätilastossa. Yli sata superpesisottelua Kiteellä pelannut Toropainen on harvinainen multipelaaja, joka on hyvä etenemään, vaihtamaan ja kotiuttamaan. Märsylä taas on jaloistaan vikkelä samalla tavalla kuin kaksoisveljensä Misa, joka Puijon Pesiksen paidassa voitti viime kesänä Ykköspesiksen etenijäkuninkuuden.

Lisää nopeita pelaajia Puijon Pesis saa yhteistyöseuraltaan Joensuun Mailalta. JoMan nuoret pelaajat Erkka Gröhn, Kasperi Hämäläinen, Seeti Surakka ja Väinö Väänänen kolkuttelivat jo viime kesänä superpesisjoukkueen portteja ja hakevat ensi kesänä kovia miesten pelejä Puijon joukkueessa.

Joukkueen harjoitusringissä on jo parikymmentä pelaajaa, joten pelipaikoista käydään harjoituskauden aikana kovaa kilpailua. Huttusen mukaan ulkopelissä hyviä vaihtoehtoja on tarjolla erityisesti polttolinjaan.

Lukkarin vaativasta paikasta kilpailevat ainakin Puijolla lukkarioppinsa saanut , vasta 16-vuotias Ilari Penttinen ja ikäluokkansa lupaavimpiin lukkareihin lukeutuva 18-vuotias joensuulainen Surakka. Mikko Lahtinen sanoo, että ykköslukkarin paikka naulataan kiinni keväällä.

Pelinjohtaja Huttusen mukaan Puijon Pesiksellä on koossa materiaaliltaan viime kautta laajempi ja monipuolisempi joukkue. Vastuuta on tarkoitus siirtää vähitellen nuorille pelaajille, jotka muodostavat jatkossa joukkueen rungon.

Huttunen ja Lahtinen arvioivat, että Puijon Pesis kamppailee ensi kesänä tasapäisesti Ykköspesiksen runkosarjan voitosta Alajärven, Haminan ja Oulun kanssa.

Puijon Pesiksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen kertoo, että joukkueen kokoaminen sujui luonnikkaasti.

– Huomaa, että mielenkiinto seuraa kohtaan harjoittelu- ja peliympäristönä on selvästi kasvanut. Tänne halutaan tulla loistavaa työtä tehneen valmennustiimin ja hyvin olosuhteiden ansiosta, Eskelinen sanoo.

Sopimuspelaajat:

Niko Asunmaa (2020)
Ismo Huotari (2020)
Waltteri Hämäläinen (2020)
Miro Kähkönen (2020)
Kasperi Laasonen (2020)
Tuomas Luukkonen (2021)
Nestori Moisio (2021)
Niko Märsylä (2020, optio 2021)
Teemu Nivala (2021)
Ilari Penttinen (2020)
Valtteri Pirinen (2021)
Juhani Pirskanen (2020)
Ville-Matti Tolvanen (2020)
Antti-Jussi Toropainen (2021)
Juuso Väisänen (2021)

JoMan yhteistyöpelaajat:

Erkka Gröhn
Kasperi Hämäläinen
Seeti Surakka
Väinö Väänänen

Scroll to Top